Aangepaste verkeerssituatie tijdens 450 ste editie van de processie op de Heinkensberg in Wever op ma. 15 augustus tussen 13 en 18 uur

Het traject voor de 450ste editie van de processie van de Heinkensberg op maandag 15 augustus wordt volledig afgesloten van 13u tot 18u. Enkel fietsers, hulpdiensten en bewoners met een acuut noodgeval zullen via de politie doorgang krijgen op het afgesloten tracé. Via een politieverordening van de burgemeester is onderstaande aangepaste verkeerssituatie van kracht: 

Volledig verkeersvrij tracé: deze straten zullen volledig verkeersvrij zijn op maandag 15 augustus van 13u tot 18u:

De Steenbergestraat tussen de kruispunten met de Pamelenstraat en de Torenstraat (inclusief de Halensestraat en Heinkensbergstraat).

De Butschovestraat tussen de kruispunten met de Torenstraat en de Langstraat (inclusief de Heirbaan en Hulsbos).

De Torenstraat tussen Vissenaken en de Steenbergestraat (inclusief de Solveldweg en het Driespad).

Op al deze straten is er ook een volledig parkeerverbod op de openbare weg.

Ruime parking en pendeldienst voor bezoekers: op het gemeentelijk domein, Steenbergstraat 44 te Glabbeek is er een ruime parking voor voertuigen van bezoekers voorzien. Ook op de Steenbergestraat tussen de kruispunten met de Dries en de Pamelenstraat kan er op straat langs één zijde van de weg geparkeerd worden. 

Er is een permanente pendeldienst voorzien tussen de parking op het gemeentelijk domein thv het OCMW naar de Heinkensbergstraat.

Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsparking aan de kapel van de Heinkensberg. 

Oudere mensen en mindervaliden kunnen gebruik maken van een pendeldienst met elektrische voertuigen tussen de halte op het kruispunt Steenbergestraat/Heinkensbergstraat tot aan de kapel en terug. 

Bezoek van vrienden of familie bij bewoners op het tracé: traditioneel nodigen heel wat inwoners die langs het processietracé wonen die dag vrienden en familie bij hen thuis uit. Dit is ook deze editie mogelijk als het bezoek met de auto toekomt voor 12u30 en pas vertrekt na 18u30. Opgelet parkeren in de straten van het tracé is verboden, er kan dus enkel geparkeerd worden op het privédomein van een woning. 

Noodgevallen: de hulpdiensten zullen op elk ogenblik op het afgesloten tracé door de politie toegelaten worden. Maar bij andere noodgevallen kan een bewoner enkel zijn/haar woning met de auto verlaten via het afgesloten tracé tussen 13u en 18u met toelating van de burgemeester of politie via de organisatie (noodnummer organisatie = GSM 0495/538942)!

Meer info: burgemeester Peter Reekmans, 0473/562568, e-mail: burgemeester@glabbeek.be

Meer info over de festiviteiten: www.kerkglabbeek.be/450jaar

Gepubliceerd opdonderdag 4 aug 2022 om 11:26