Inzameling land- en tuinbouwfolies van land- en tuinbouwers

Van 19/04/2022 tot en met 29/04/2022 en van 13/09/2022 tot en met 23/09/2022 kunnen land- en tuinbouwer van dinsdag tot en met vrijdag op het recyclagepark te Messelbroek, Wezersebaan (Zoutleeuw), Lubbeek of Haacht terecht met zuivere land- en tuinbouwfolies tegen afgifte van de uitnodigingsbrief van de gemeente aan de parkwachter. Op zaterdag worden geen land- en tuinbouwfolies aanvaard.

Volgend tarief geldt voor de aanbieding van landbouwfolies: 0,18 euro per kg

Opgelet! Enkel volgende folies zijn toegestaan:
- Witte of groene stretchfolie (LLDPE)
- Zwarte, witte of zwart-witte kuilfolie.

Voorwaarden voor aanlevering op het recyclagepark met weegbrug (zie ook bijgevoegde acceptatievoorwaarden):
- Om op de weegbrug te kunnen met uw (landbouw)voertuig, is de maximaal toegelaten lengte 9 meter met een maximaal bruto gewicht van 30 ton. 
- Landbouwfolie en stretchfolie wordt elk in een afzonderlijke container gesorteerd. Hou hier rekening mee bij het laden van uw voertuig en zorg dat de pakketten manueel hanteerbaar zijn. 
- De aangeboden landbouwfolies moeten borstelschoon zijn en vrij van grond of onzuiverheden. Touwen en spanbanden zijn niet toegelaten. Ook geweven materiaal (gronddoek of bigbag) is niet toegelaten. 
- De folies worden ingezet voor recyclage, een goede sortering is hierbij uiterst belangrijk. Indien het aangeboden materiaal niet aan de sorteervoorschriften voor land- en tuinbouwfolies voldoet, wordt dit beschouwd als grofvuil en aangerekend aan het geldende tarief voor grofvuil.

Gepubliceerd opdonderdag 3 mrt 2022 om 11:22