Belangrijk bericht voor alle inwoners!

Op zaterdag 17 juli '21 zal Elia, transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, een onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het elektriciteitsstation in Kersbeek. Om deze werken te kunnen uitvoeren, wordt het elektriciteitsstation in Kersbeek tijdelijk buiten dienst genomen van zaterdag 17 juli vanaf 16 uur tot 8 uur zondag 18 juli. De energievoorziening voor de regio zal overgenomen worden door de elektriciteitsstation uit de buurt.

Deze werken hebben impact op de volgende gemeenten: Kortenaken, Linter, Tielt-Winge, Geetbets, Budingen (Zoutleeuw), Bekkevoort, Glabbeek en Binkom (Lubbeek).

Elia en Fluvius werken samen om deze onderhoudswerkzaamheden veilig en optimaal uit te voeren zodat de stroom in jouw gemeente gegarandeerd blijft tijdens de werkzaamheden.  

Wat betekent dit voor Glabbeek?
-    De openbare verlichting zal tijdens de nacht van 17 op 18 juli niet aangestoken worden, behalve bij de cabines waar onze technici aan het werk zijn.
-    De werken kunnen leiden tot een lager spanningsniveau op bepaalde delen van het netwerk met het risico dat bepaalde toestellen van inwoners tijdelijk niet meer naar behoren werken.

Gepubliceerd opwoensdag 7 jul 2021 om 14:59