Beleefproject: behoeftebevraging vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren

Wil jij ook nog een beter vrijetijdsaanbod in de regio?

Met het Beleefproject willen 6 gemeenten (Geetbets, Linter, Kortenaken, Bekkevoort, Glabbeek en Zoutleeuw) meer kinderen en jongeren toeleiden tot het vrijetijdsaanbod in deze gemeentes. Hiervoor wordt onder meer gewerkt met de Beleefpas (spaarkaart – punten sparen bij deelname aan Beleefaanbod voor leuke gadgets en kortingsbonnen) en de VIP-Beleefpas (spaarkaart + korting van 80%). Via www.beleefpas.be en de Beleefbrochure wordt het aanbod bekend gemaakt.

Om kinderen en jongeren warm te maken om deel te nemen aan het aanbod is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat zij leuk vinden, waar ze nood aan hebben en wat ze nog missen in het aanbod. Eén van de doelstellingen van het Beleefproject is een beter zicht krijgen op die noden en behoeften. Daarom werd een ‘behoefteonderzoek’ uitgewerkt, waarbij kinderen en jongeren rechtstreeks bevraagd worden, maar ook andere actoren in het vrijetijdsaanbod hun mening kunnen doorgeven. Het gaat hierbij zowel over het aanbod, maar ook over de plaats van kinderen en jongeren in de publieke ruimte, veiligheid, mobiliteit…

Er werden 3 vragenlijsten ontwikkeld: voor -12-jarigen, voor +12-jarigen en voor volwassenen (ouders, vrijwilligers in de vrijetijdssector…). Via de scholen en de jeugdverenigingen worden zo veel mogelijk kinderen en jongeren bevraagd. Maar uiteraard is ook de inbreng van wie niet in Zoutleeuw naar school gaat belangrijk. Verder kan ook de input volwassenen (ouders, vrijwilligers in de vrijetijdssector, geëngageerde geïnteresseerden …) interessante inzichten opleveren.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20-25 minuten en gebeurt bij voorkeur digitaal. Via onderstaande links kan ook jij deelnemen aan deze bevraging. De vragenlijsten kunnen ingevuld worden tot en met 7 november 2021. De opvallendste resultaten uit deze bevragingen zullen in de loop van het voorjaar 2022 teruggekoppeld worden.

                                                                                             

                

Gepubliceerd opwoensdag 13 okt 2021 om 15:15