Burgemeester en meerdere (gewezen) mandatarissen krijgen burgerlijk ereteken

Op een plechtige zitting van de gemeenteraad op donderdag 9 maart worden er meerdere eretekens in de nationale orden en burgerlijke eretekens uitgereikt aan (gewezen) mandatarissen in Glabbeek. Nadat burgemeester Peter Reekmans al in 2020 op zeer jonge leeftijd als burgemeester en gewezen parlementslid een ridderorde uitgereikt kreeg ontvangt hij door zijn lange staat van dienst nu ook al op uitzonderlijk jonge leeftijd als nog zetelend burgemeester de burgerlijke medaille 1ste klasse. 

Naast de burgemeester ontvangen ook gemeenteraadslid Maria Saelmaekers, ere-schepen Greet Holsbeek, ere-OCMW-voorzitter George Arnauts en ere-burgemeester Arseen De Coster de burgerlijke medaille 1ste klasse en het burgerlijk kruis 1ste klasse. Zij ontvangen dit omdat ze meer dan 25 of 35 jaar actief waren/zijn als (gewezen) mandataris.

Gewezen burgemeester en ere-schepen Jos Vicca, ere-schepen Jean-Louis Deracourt, ere-schepen Roger Raeymaekers, ere-schepen Greet Holsbeek en ere-OCMW-voorzitter Georges Arnauts ontvangen de Gouden Palmen in de Kroonorde. En ere-OCMW-voorzitter Arthur Merckx krijgt een ridderorde in de orde van Leopold uitgereikt. 

Gepubliceerd opwoensdag 22 feb 2023 om 08:23