De gemeentelijke schoolsite is tijdelijk gesloten buiten schooluren wegens vandalisme en brandstichting: volledige schoolsite krijgt camerabewaking!

Al 7 jaar is de schoolsite van de gemeenteschool langs de Dries in Glabbeek buiten de schooluren permanent toegankelijk voor jongeren die er kunnen komen spelen in de sportkooi en op de speelplaatsen. De voorbije periode was er meermaals vandalisme en afgelopen week twee dagen na elkaar brandstichting aan de sportkooi. De burgemeester nam daarom een politiebesluit waarbij de komende periode de schoolsite tijdelijk gesloten blijft buiten de uren van de vakantiewerking en de school om nieuw vandalisme en brandstichting te voorkomen. Het gemeentebestuur besliste afgelopen maandag om de schoolsite volledig uit te rusten met bewakingscamera’s, deze zullen spoedig geplaatst worden. De bewakingscamera’s worden geplaatst aan de ingang van de schoolsite, maar ook aan de sportkooi, de kleuterspeelplaats en de speelplaats van de lagere school. 

Omdat heel wat jongeren nu gestraft worden door enkele vandalen, gaan we de camera’s zo snel als mogelijk plaatsen op de schoolsite, zodat jongeren er opnieuw kunnen komen spelen ’s avonds en in het weekend. Jongeren die op een normale manier komen spelen zullen geen enkele last ondervinden van de camerabewaking, maar bij elke vorm van vandalisme zal de politie de camerabeelden bekijken om de daders te kunnen identificeren en te laten vervolgen.

Gepubliceerd opdonderdag 25 aug 2022 om 08:32