Dringende oproep van de burgemeester aan alle inwoners!

Beste inwoners

De voorbije week was er in onze gemeente een enorme piek van het aantal coronabesmettingen met 31 inwoners die positief testte op corona. Maandag kwamen hier nog 7 nieuwe besmettingen bij en vandaag opnieuw 6 besmettingen, waardoor er op amper enkele dagen maar liefst 44 inwoners een positieve test aflegde. Dit hoge aantal is niet te wijten aan één enkele bron of een grote besmettingshaard, maar zit verspreid in de gemeente over enkele gezinnen. De betrokken families en hun contacten worden onmiddellijk door onze diensten gecontacteerd, worden getest en gaan dadelijk in quarantaine.

Dit leert ons dat het virus er nog steeds is en iedereen meer dan ooit maximaal zijn/haar gezond verstand moet gebruiken. Om een massale uitbraak in onze gemeente te vermijden en de besmettingen niet oncontroleerbaar te maken, doe ik deze dringende oproep naar alle inwoners om de regels zeer strikt toe te passen.

Zowel de artsen als ikzelf zijn ons er van bewust dat we momenteel op een kantelpunt in de besmettingscurve voor onze gemeente zitten en het is daarom uitermate belangrijk extra waakzaam te zijn de komende twee weken.

Wij volgen de situatie van kortbij op en doen al het mogelijke om ons dorp maximaal gezond te houden. Hou voldoende afstand en draag steeds een mondmasker!

Uw burgemeester,
Peter Reekmans

Gepubliceerd opdinsdag 20 apr 2021 om 15:26