‘Elke stap telt!’: Glabbeek doet mee en zet in op beweegvriendelijke buurten

COVID-19 maakt nog maar eens duidelijk dat een toegankelijk beweegaanbod en ontspanningsmogelijkheden dichtbij huis enorm belangrijk zijn. Om buurten beweegvriendelijker te maken steken de komende vier jaar meer dan 200 gemeenten in Vlaanderen de handen uit de mouwen.

Help ons om de gemeente beweegvriendelijker te maken en vul de korte burgerparticipatie in aub. dit duurt max 5 minuutjes

Druk hier

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen bundelen hun krachten om het grootste beweegproject van Vlaanderen te organiseren: 10.000 stappen: Elke stap telt. Het einddoel zijn gezondere inwoners die meer bewegen en streven naar 10.000 stappen per dag, dankzij een combinatie van toffe sensibilisering van burgers én beweegvriendelijke buurten.

De 201 deelnemende gemeenten engageerden zich om de volgende vier jaar te focussen op straatsignalisaties, beweegroutes, gezonde mobiliteit en acties in samenwerkingen met verenigingen. De wetenschappelijk onderbouwde methodiek 10.000 stappen wees uit dat straatsignalisaties en sensibilisering de grootste bijdragen leverden tot het bereik en de herkenbaarheid van 10.000 stappen. Daarnaast zijn persoonlijke contacten en intersectorale samenwerking de succesfactoren.
De focus in 2021 ligt op straatsignalisaties: de eerste aanpassingen in het straatbeeld verwachten we in oktober - november 2021.

“Na voorgaande acties willen we samen met onze inwoners bekijken welke buurt(en) we in de gemeente beweegvriendelijker kunnen maken” zegt  Hans Hendrickx -Schepen van Sport  “Stap voor stap bouwen we aan een uitnodigende buurt waar beweging en sociale cohesie centraal staan”.

Wie een steentje wil bijdragen, kan contact opnemen via  sport@glabbeek.be

Gepubliceerd opdinsdag 13 apr 2021 om 10:42