Evenementen aanvragen en werkzaamheden melden doe je voortaan zo!

Evenementen en innames vlot vergund met Eaglebe

Sinds 1 juli 2024 maakt de Gemeente Glabbeek gebruik van het digitale platform Eaglebe voor de afhandeling van vergunningen voor innames van het openbaar domein. Inwoners of aannemers kunnen voortaan via Eaglebe eenvoudig hun aanvragen indienen voor bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, containers, en laad- en loszones.

Daarnaast kunnen aanvragen en toelatingen voor evenementen ook via Eaglebe worden afgehandeld. Denk maar aan de vele sportactiviteiten, fuiven of buurtfeesten die in onze gemeente plaatsvinden. Tot uiterlijk 1 oktober 2024 accepteert het gemeentebestuur nog wel de traditionele meldingsformulieren voor evenementen die per post of e-mail worden ingediend.

Meerwaarde voor de burger

Voor verenigingen en inwoners biedt Eaglebe tal van voordelen: het platform zorgt voor vlotte communicatie en stelt gebruikers in staat om hun aanvragen rechtstreeks op te volgen. Een unieke functie is de mogelijkheid om aanvragen te kopiëren, wat de werklast bij herhaalde aanvragen aanzienlijk vermindert. Bovendien zorgt Eaglebe voor een directe verbinding tussen de burger en verschillende gemeentediensten, evenals met partners zoals politiezone Hageland, waardoor de coördinatie en opvolging sterk verbeteren.

Infovergadering: we helpen je op weg!

Voor vragen en begeleiding kunnen inwoners contact opnemen met het gemeentebestuur. Om iedereen vertrouwd te maken met het nieuwe platform, organiseert de gemeente op vrijdag 27 september 2024 een infovergadering in De Roos, Grotestraat 31, 3380 Glabbeek.

Vanaf oktober ’24 wordt verwacht dat alle aanvragen via Eaglebe verlopen. Mis deze kans niet om meer te leren over hoe je eenvoudig en efficiënt gebruik kunt maken van het platform. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en te ondersteunen bij de overgang naar deze moderne manier van vergunningenbeheer.

Infovergadering details

  •         Datum: vrijdag 27 september 2024
  •         Tijd: 19.30 uur
  •         Locatie: De Roos, Grotestraat 31, 3380 Glabbeek

Meer informatie vind je op volgende webpagina’s

Let op: De traditionele methoden voor vergunningaanvragen zijn vanaf oktober niet meer beschikbaar, dus zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met het nieuwe systeem. U kan uiteraard blijven rekenen op de ondersteuning van onze medewerkers.

Gepubliceerd opvrijdag 5 jul 2024 om 10:17