Expo Dorpse architectuur

Heel wat dorpskernen in Vlaanderen dreigen onder het mom van het verdichtingsdiscours ten prooi te vallen aan generieke appartementsgebouwen die niet echt bijdragen aan de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid of klimaatrobuustheid van de dorpen. Op zoek naar alternatieven werkte AR-TUR aan een Toolbox Dorpse Architectuur die met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken, toont hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Benieuwd naar hoe architectuur de kwaliteit van dorpskernen kan versterken én een meerwaarde kan bieden aan de buurt? Breng dan zeker een bezoek aan deze tentoonstelling.

Praktische info

    Waar? Gemeentehuis van Bekkevoort, Eugeen Coolsstraat 17, 3460 Bekkevoort

    Wanneer? 14 tot 24 november 2023:

    Elke weekdag van 9 tot 12 uur

    + woensdag van 13.30 tot 15.30 uur

    + Donderdag van 17 tot 20 uur


De reizende expo Toolbox Dorpse Architectuur wordt mogelijk gemaakt door de provincie Vlaams-Brabant en is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met het departement Architectuur van de KU Leuven. Het project werd ondersteund door de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering vanuit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.

Gepubliceerd opvrijdag 27 okt 2023 om 08:20