Extra maatregelen om laatste watergevoelige locaties aan te pakken in de gemeente

Het gemeentebestuur gaat nog extra investeringen doen om meer maatregelen te kunnen nemen in de gemeente tegen wateroverlast op de laatste watergevoelige locaties in Glabbeek. De beslissing komt er nadat een aantal deelgemeenten gebukt gingen onder wateroverlast en modderstromen na het felle onweer op donderdagnacht 17 juni. 
Maandag zitten de politieke verantwoordelijken al rond de tafel met de provinciale coördinator van het bodemerosieplan. We gaan daar extra initiatieven nemen om ook de laatste watergevoelige straten bij zware regenval in onze gemeente beter te beschermen en er te zorgen voor extra maatregelen. Tot 2013 was er regelmatig wateroverlast in meerdere straten in Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen en Attenrode-Wever. De voorbije jaren werkten we hard aan heel wat oplossingen om de wateroverlast te bestrijden. Gelukkig hebben we de voorbije jaren al heel wat maatregelen genomen tegen wateroverlast in de gemeente en pakten we al heel wat knelpuntgebieden in het kader van bodemerosie aan, want anders waren de gevolgen van de recente felle regenval nog veel zwaarder geweest. Maar het werk is nog niet af daarom willen we nu ook een oplossing zoeken voor enkele kritieke punten in 5 straten in onze deelgemeenten Attenrode en Glabbeek. 

De aangelegde dam op akkers in de Butschovestraat deden meer dan hun werk waardoor deze straat deze keer maar matig getroffen werd. Maar we stellen vooral ook vast dat er de laatste tijd heel wat aardappelvelden zijn, vooral in Attenrode-Wever, en om aardappelen te telen verhoogt men de velden met losse grond. Quasi alle grond van deze velden spoelden op onze straten, daarom moeten we op korte termijn bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen gaan vermijden.

Gepubliceerd opmaandag 21 jun 2021 om 10:08