Fors investeren in gemeenteschool Glabbeek zorgt voor recordaantal leerlingen

Het nieuwe schooljaar start op 1 september met een recordaantal leerlingen in onze gemeenteschool. De school van Glabbeek telde bij de fusie van de 3 onderwijsnetten in 2002 tot één nieuwe gemeenteschool ruim 160 kinderen in 4 kleuterklassen en 6 klassen in de lagere school. Vanaf dit schooljaar telt de gemeentelijke kleuter- en basisschool maar liefst 300 kinderen in 6 kleuterklassen en 9 klassen in de lagere school. 

Het gemeentebestuur investeerde de voorbije jaren fors in onze nieuwe schoolsite, de vernieuwing van klasmeubilair en het digitaliseren van onze school. Na jaren van investeren is onze gemeenteschool vandaag een absoluut pareltje in de ruime regio. Dat we dit schooljaar maar liefst 300 kinderen mogen verwelkomen in onze school toont duidelijk aan dat al deze investeringen overduidelijk renderen.

Onze gemeenteschool is vandaag bovendien niet alleen aantrekkelijk door zijn moderne site en schoolgebouwen, maar vooral door ons uiterst bekwaam leerkrachtenteam. De schoolresultaten van de leerlingen die afstuderen aan onze gemeenteschool liggen ieder jaar ruim boven de resultaten van het Vlaams gemiddelde.

Gepubliceerd opdonderdag 25 aug 2022 om 08:56