Gemeente brengt opvangplaatsen voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne in gereedheid

De gemeente Glabbeek brengt momenteel de gemeentelijke noodwoning boven de bibliotheek in gereedheid om 8 personen gedurende een langdurige periode te kunnen opvangen. En momenteel wordt ook de nieuwe noodwoning op de bovenverdieping van het oud gemeentehuis in Attenrode-Wever afgewerkt zodat we ook hier op termijn nog eens 6 mensen gaan kunnen opvangen. 

En ook de kerkfabriek en pastorale zone stellen het gelijkvloers van de pastorie van Glabbeek ter beschikking voor tijdelijke noodopvang waar nog eens 5 personen terecht kunnen. 

Ook als kleine gemeente zetten we maximaal onze beschikbare gebouwen in om zowel tijdelijke noodopvang, maar vooral ook langdurigere huisvesting voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te kunnen aanbieden. De komende dagen worden er nog kleine herstellingswerken uitgevoerd aan de noodwoning boven de bibliotheek in Kapellen zodat hier de eerste mensen binnen uiterlijk 14 dagen kunnen gehuisvest worden. Het gelijkvloers van de pastorie van Glabbeek wordt aangeboden als tijdelijke noodopvang en hier voorzien we als gemeente de plaatsing van een container met sanitair omdat dit niet aanwezig is op het gelijkvloers van de pastorie. En ook de verbouwing van het oud gemeentehuis van Attenrode-Wever is binnen korte termijn klaar, waardoor we ook hier de nieuwe noodwoning op de bovenverdieping onmiddellijk kunnen aanbieden als ze klaar is. We willen als gemeente meer dan ons steentje bijdragen om te helpen deze ongeziene vluchtelingenstroom uit Oekraïne op te vangen, maar waken er wel over dat de huisvesting die we aanbieden voldoende comfort en veiligheid garanderen.

Gepubliceerd opdonderdag 10 mrt 2022 om 08:04