Gemeente Glabbeek lanceert solidariteitsactie voor slachtoffers zware overstromingen

Op initiatief van schepen van welzijn Hilde Holsbeeks en gemeentelijk medewerkster Marjolein Moerman slaan de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden van Glabbeek de handen in elkaar voor een inzamelactie om de slachtoffers en getroffen families van de zware overstromingen in Wallonië te steunen. Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 en maandag 19 juli kan iedereen spullen die hij/zij wil doneren brengen naar de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44. Vandaag werden er na de eerste oproep via Facebook al heel wat spullen gebracht door inwoners van Glabbeek en de omliggende gemeente. Dit weekend op zaterdag en zondag kan iedereen tussen 10u en 16u en maandag tussen 18u en 20u er terecht op het gemeentelijk domein in Hangaar 44 (via de poort aan de achterzijde van de zaal).

Volgende zaken worden er ingezameld: kinderkleding, kleding voor volwassenen, schoenen, leesbrillen, handdoeken, washandjes, dekens, lakens, speelgoed, dierenvoeding, voeding in blik en brik, borden, bestek, glazen, mokken, tandpasta, tandenborstels en zeep. Gelieve wel spullen te doneren die in goede staat zijn en ook niet vervallen zijn. 

We gingen vandaag van start met onze inzamelactie en mochten al heel wat spullen in ontvangst nemen van inwoners van ons dorp en de buurgemeenten. Wij laten hiermee ons warm hart zien uit solidariteit voor mensen van bij ons die vandaag deze steun meer dan ooit kunnen gebruiken. Want de verschrikkelijke overstromingen die ons land treffen laten niemand onberoerd. Wij hadden in onze gemeente ook af te rekenen met heel wat wateroverlast, maar wat heel wat gezinnen in Wallonië meemaken is ongezien. Ik deed een oproep voor vrijwilligers vanuit de gemeenteraad om deze actie op stapel te zetten en de actie wordt gedragen door de burgemeester, schepenen en meerdere gemeenteraadsleden die allemaal komen helpen. Via de provincie zorgen we ervoor dat de ingezamelde spullen bij de noodlijdende families goed zullen terecht komen.

Gepubliceerd opmaandag 19 jul 2021 om 09:22