Gemeente Glabbeek reikte tijdens gala-avond de sport- en cultuurprijzen uit

Tijdens het driejaarlijks sport- en cultuurgala in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 op vrijdag 3 juni reikte het gemeentebestuur prijzen uit aan inwoners die zich de voorbije drie jaar verdienstelijk hebben gemaakt op vlak van sport, cultuur en erfgoed. Maar liefst 200 inwoners namen deel aan deze gala-avond die muzikaal werd omkadert door Niels Cockx en Ronald Ausloos. En de presentatie was in handen van acteurs van onze drie lokale toneelverenigingen. Er waren in totaal maar liefst 41 genomineerden voor de sport- en cultuurprijzen. Burgemeester Peter Reekmans bracht een hulde aan het team van Glabbeek fietst tegen Kanker en reikte postuum de sporttrofee uit aan hun recent overleden teamlid Bert Spiritus. 

Een overzicht van de winnaars van de cultuurprijzen: zanger Mats Tuerlinckx (startersprijs cultuur), amateurcameraman Guido Kestens (cultuurprijs), kunstenaar Oswald Kuijken en voorzitter Louis Vandenput van fanfare Crescendo kregen de Lifetime Achievement Award cultuur en de Lifetime Achievement Award erfgoed ging naar Benjamin Cleynen die het initiatief nam om de Britse Lancaster NN775 in Bunsbeek te bergen. 

Een overzicht van de winnaars van de sportprijzen: beloftevolle jongere werd Brend Beelen (skeeleren), sportteam werd het Glabbeek Cycling Team, sportman werd Robbe Beelen (skeeleren), sportvrouw werd Birgit Ceuleers (paardrijden) en de Lifetime Achievement Award sport ging naar Patricia Haccour (voetbal Glabbeek).

De opname van de avond: https://youtu.be/9pgPwQPLvhU

Gepubliceerd opdinsdag 7 jun 2022 om 08:28