Gemeente schaft de mondmaskerplicht aan schoolpoorten en gemeentelijke gebouwen af

De federale regels voor het dragen van mondmaskers wijzigen vanaf 1 oktober, dan moet je op heel wat plaatsen in Vlaanderen geen mondmasker meer dragen. Leerkrachten dienen in de kleuter- en lagere school geen mondmasker meer te dragen, maar ook in winkels, horeca en op de werkvloer Voor evenementen binnen met minder dan 500 bezoekers zijn geen coronapas of mondmaskers meer nodig. 

Ook het besluit van de burgemeester van 12 mei 2020 dat het dragen van mondmaskers verplichtte in de gemeentelijke openbare gebouwen, het gemeentehuis, het OCMW, de gemeentelijke bibliotheek en aan de schoolpoorten wordt ingetrokken vanaf 1 oktober. Dus aanvullend op de richtlijnen van de hogere overheid dienen er vanaf 1 oktober dus ook geen mondmaskers meer gedragen te worden in de gemeentelijke gebouwen en aan de schoolpoorten in Glabbeek. Als de afstandsregel niet kan worden nageleefd, blijft het dragen van een mondmasker door de hogere overheid nog steeds sterk aanbevolen voor personen vanaf 13 jaar. 

Waar moet je nog wel een mondmasker dragen?
• Vanaf 1 oktober is het dragen van het mondmasker nog wel verplicht op het openbaar vervoer, in het vliegtuig, in binnenruimtes van het openbaar vervoer, de treinstations, zorginstellingen, bij niet-medische contactberoepen (kappers, schoonheidsspecialisten) en medische contactberoepen (tandarts, huisarts). 

Ook bij evenementen, grote sportwedstrijden en andere bijeenkomsten van meer dan 500 personen (zonder toepassing van het Covid Safe Ticket) dienen zowel medewerkers als organisatoren een mondmasker te dragen.

Gepubliceerd opdinsdag 12 okt 2021 om 10:31