Glabbeek zet vanaf eind september camera’s in tegen sluikstorten aan glasbollen en meerdere openbare plaatsen

Sluikstorten aan glasbollen of op andere openbare plaatsen veroorzaken niet alleen ergernis bij zowel inwoners als de gemeentediensten, want het opruimen van zulke sluikstorten kost ook nog eens handenvol geld. Daarom zet Glabbeek samen met afvalintercommunale EcoWerf vanaf eind september 2022, drie jaar lang in op het aanpakken van sluikstorters door de inzet van sluikstortcamera’s. Op verschillende plaatsen in Glabbeek waar er regelmatig gesluikstort wordt, de zogenaamde ‘hotspots’, zal gedurende bepaalde periodes sluikstortcamera’s geplaatst worden.

EcoWerf plaatst in overleg met het gemeentebestuur de camera, bekijkt de beelden, maakt de bestuurlijke verslagen op en zorgt voor identificatie van de sluikstorter.

De gemeente zal op basis van de verslagen een GAS-boete en opruimkosten uitschrijven. Eender welke vorm van sluikstorten zal overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk kosten. Dit bedrag omvat de hoogste GAS-boete van 350 euro vermeerderd met dossierkosten van 94,8 euro en een minimale opruimkost van 467,40 euro of in totaal 912,20 euro.

Hiermee wil de gemeente Glabbeek de hardnekkige sluikstorters gaan aanpakken en beboeten. Een verwittigd m/v is er in Glabbeek meer dan 2 waard

Gepubliceerd opdonderdag 15 sep 2022 om 13:59