Graven oud-strijders uit WO I en WO II: info gevraagd!

In 2013 besliste het gemeentebestuur van Glabbeek om de graven van alle oud-strijders op onze kerkhoven levenslang te beschermen. Soms beschikken we echter niet over de nodige informatie om deze op de lijst van beschermde graven te plaatsen. Daarom deze oproep…
 
Is een graf van je familielid als oud-strijder nog niet beschermd? Neem dan contact op met de gemeente en bezorg ons zijn of haar naam en informatie waaruit blijkt dat de overleden persoon een oud-strijder was. Bezorg deze info via burgerzaken@glabbeek.be of bel 016/77 29 29.
 
Voor 2013 verdwenen er in onze gemeente spijtig genoeg enkele graven van oud-strijders omdat ze niet beschermd waren. Daarom besliste het gemeentebestuur recent om op de begraafplaatsen van elke deelgemeente een troostmuur te bouwen.

Deze troostmuur toont foto’s van alle oude graven waarvan de grafconcessie niet meer verlengd worden, vaak wegens het ontbreken van directe familie. Maar ook de burgerslachtoffers en oud-strijders van ons dorp uit WO I en WO II, waarvan het graf ooit verdween, gaan we op deze troostmuren een definitieve herdenkingsplaats geven. 

Heb je een familielid dat in aanmerking komt? Bezorg ons dan alle info via bibliotheek@glabbeek.be .

Gepubliceerd opdinsdag 23 nov 2021 om 16:41