Huisvuilinzameling

Afvalkalender

Ieder jaar ontvangt elke inwoner een afvalkalender waarop alle selectieve inzamelingen vermeld staan. Op deze afvalkalender worden ook de sorteerregels toegelicht.

De kalender is gratis en wordt in de loop van december verdeeld. Wie geen kalender heeft ontvangen, kan hiervoor contact opnemen met de milieudienst.

Je kan de afvalkalender '24 ook downloaden.

Welke afvalstromen worden opgehaald?

De afvalstromen die door Ecowerf worden opgehaald, zijn:

De afvalstromen die door Ecowerf worden opgehaald op aanvraag, zijn:

De afvalstroom die wordt opgehaald door de gemeente, is:

  • Snoeiafval

Hoe en wanneer het huisvuil buiten zetten?

Plaats de afvalzakken of -containers voor je woning en zorg ervoor dat het normale verkeer van voertuigen, rijwielen en voetgangers geen hinder ondervindt.

De zakken of containers mogen buiten gezet worden vanaf 20u00 de dag voor de ophaling en dienen ten laatste klaar te staan voor 07u00 op de dag van de ophaling. In de zomer of bij extreem weer, kan deze regeling worden aangepast.

Zakken die te laat werden buitengezet en daardoor bleven staan, moeten op de dag van de ophaling weer binnen worden gehaald.

Zijn de zakken niet opgehaald door een andere oorzaak, neem dan zeker contact op met Ecowerf via de groene lijn 0800/97.0.97

Tarieven

Huisvuil

Sinds 01/07/2013 kost een huisvuilzak 2,25 euro. U kan huisvuilzakken kopen per rol van 10 stuks voor 22,50 euro voor grote zakken en 15,00 euro voor kleine zakken in het gemeentehuis aan het onthaal of in de plaatselijke supermarkt (Spar Glabbeek).
Heeft u recht op gratis huisvuilzakken?

GFT

De inzameling gebeurt via een groene GFT-container van 40l of 120l. Voor de levering van een GFT-container kan u een aanvraag indienen op het gemeentehuis bij het onthaal. 
Wanneer u gebruik maakt van de selectieve inzameling dient u jaarlijks (vanaf april) een nieuwe GFT-sticker aan te brengen op uw GFT-bak.
De retributie bedraagt 75,00 euro per jaar (grote GFT-container van 120l) en 30,00 euro per jaar (kleine GFT-container van 40l).
Er zijn voor beide containers composteerbare zakken beschikbaar aan 2,00 euro voor een rol van 10 kleine zakjes en 4,00 euro voor een rol van 10 grote zakjes.

Daarnaast bestaan er ook keukenafvalbakjes met bijbehorende, composteerbare zakjes. De aankoopprijs bedraagt 2,00 euro voor het keukenafvalbakje en 2,50 euro voor een rol van 50 composteerbare zakjes.

PMD

De PMD-zakken zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis en de lokale supermarkt aan 3,00 euro voor een rol van 20 zakken.

Papier en karton

Deze ophaling is gratis.

Grofvuil

Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt met Ecowerf op het nummer 0800 97 0 97.

Voor het volledig overzicht van de tarieven, kan u terecht op de pagina van Ecowerf over grofvuil of op het nummer 0800 97 0 97.

Oude metalen

Deze ophaling is gratis.
Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt met Ecowerf op het nummer 0800 97 0 97.

Snoeiafval

Deze ophaling is gratis.
Neem hiervoor tijdig contact op met de gemeente op hakselronde@glabbeek.be of 016 77 29 37.