Huwelijken

De volgende gemeentelijke locaties zijn mogelijk voor een huwelijksplechtigheid: de gemeentelijke trouwzaal in het kasteel van Attenrode, de grote zaal van GC De Roos, de evenementenhal Hangaar 44, het parochiecentrum van Kapellen en het fit-o-meterbos voor een huwelijk in openlucht.

Koppels die bijvoorbeeld één van de gemeentelijke zalen huren kunnen aansluitend op hun burgerlijk huwelijk hun feest in dezelfde zaal verder zetten. Opgelet: naast de aanvraag van het huwelijk dient het koppel ook de zaal te reserveren. Beschikbaarheid van de zalen kan je raadplegen via www.glabbeek.be/zalenbeheer.

Elk koppel heeft ook een volledig vrije keuze op welke dag en uur men wenst te trouwen. De huwelijksdatum en het inlichtingenformulier worden om praktische redenen ten laatste drie maanden op voorhand bezorgd aan de dienst burgerzaken. Er zijn twee prijsformules voor een burgerlijke huwelijksplechtigheid in Glabbeek. Ieder koppel kan vrij kiezen uit een standaard huwelijksplechtigheid op het gemeentehuis, in één van de gemeentelijke zalen of in openlucht voor de ongewijzigde prijs van 25 euro. Bij deze formule kan een koppel uiteraard zelf de locatie versieren indien men dit wenst. Of men kan kiezen voor de formule van een huwelijksplechtigheid met feestelijke omkadering voor de prijs van 100 euro en dan zorgt de gemeente voor de versiering en het materiaal voor een aansluitende receptie. Voor een huwelijk in één van de gemeentelijke zalen dient men zelf de tafels en stoelen voor het huwelijk op te stellen.

Standaard huwelijksplechtigheid

In de formule van een standaard huwelijksplechtigheid die ongeveer 10 minuten duurt, zit een aangeklede trouwzaal op het gemeentehuis met rode loper en huwelijksboekje inclusief. Of bij een huwelijk in openlucht in het fit-o-meterbos (enkel bij mooi weer) wordt door de gemeente een huwelijksprieel, witte bank voor het koppel en stoelen (maximaal 60) voorzien. Het koppel kan de stoelen en het huwelijksprieel indien gewenst zelf versieren met bijvoorbeeld bloemen of ballonnen. In deze standaard formule wordt geen receptiemateriaal of versiering door de gemeente aangeleverd.

Huwelijksplechtigheid met feestelijke omkadering

In de formule van een huwelijksplechtigheid in de raadszaal van het gemeentehuis met feestelijke omkadering zijn er extra een bloemstuk, aangeklede receptietafels, frigo, receptieglazen en de afwas inclusief voorzien. De duurtijd van de receptie is ongeveer 50 minuten. Er dient wel zelf voor drank en catering gezorgd te worden. Voor een huwelijksplechtigheid in openlucht wordt het huwelijksprieel aangekleed met bloemen door de gemeente en worden er receptietafels geplaatst (alle andere benodigdheden voor een receptie dienen door het koppel zelf voorzien te worden). De duurtijd van de receptie is ongeveer 50 minuten. Optioneel kunnen koppels ook muzikale omkadering van lokaal muzikaal talent aanvragen bij de gemeente voor zowel een huwelijk in de raadzaal, in één van de gemeentelijke zalen of in openlucht (deze bestaat uit een welkomliedje, een liedje na het Ja-woord, een liedje op het einde van de plechtigheid en de muzikale opluistering van de receptie).