Inschrijvingen ART '23-'24 van start

Onlangs startten de inschrijvingen voor een nieuw schooljaar aan de Academie Regio Tienen.
Bestaande leerlingen kunnen vrijdag 9 juni ‘23 vanaf 18 uur inschrijven.
Voor nieuwe cursisten starten de inschrijvingen vanaf vrijdag 16 juni ’23 om 18 uur.

De Academie Regio Tienen vormt al jaar en dag een vaste waarde in Tienen en regio. Haar missie: kwaliteitsvol kunstonderwijs bieden aan jong en oud in de domeinen muziek (met klassiek, jazz-pop-rock en folk & wereldmuziek), woord, dans en beeldende en audiovisuele kunst. Er is een aanbod voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor volwassenen is er een traject op maat.

Volgend schooljaar kan je als achtjarige onmiddellijk starten in de optie jazz-pop-rock. Nieuw dit schooljaar is het audiovisueel atelier voor volwassenen in de 3de graad. Je leert er werken met Adobe programma’s in functie van projecten rond film, fotografie, geluid, animatie, ... Voor wie graag soundscapes of geluidsinstallaties maakt of zelf een instrument wil uitvinden, is er de voor Vlaanderen unieke optie sounddesign. De passieve muziekliefhebber is welkom op zaterdagvoormiddag in de cursus muziekgeschiedenis voor volwassenen, voorkennis is niet vereist.

De Academie Regio Tienen bestrijkt, met haar verschillende vestigingsplaatsen, een oppervlakte van maar liefst 430 km² in de regio. Het team van professionele en enthousiaste leerkrachten staat klaar om de leerlingen ook volgend schooljaar wegwijs te maken in de wereld van de kunst in al haar vormen en aspecten. Een overzicht van de opleidingen is terug te vinden op www.tienen.be/art. Dit schooljaar telde de academie meer dan 3.000 inschrijvingen. Dit aantal blijft jaar na jaar toenemen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 81 euro (verminderd tarief 54 euro) voor jongeren van 4 t/m 17 jaar, 158 euro voor 18- t/m 24-jarigen en 372 euro (verminderd tarief 158 euro) voor volwassenen vanaf 25 jaar. Inschrijven kan via www.tienen.be/art vanaf vrijdag 9 juni ’23 om 18.00 uur voor bestaande leerlingen en vanaf vrijdag 16 juni ’23 om 18.00 uur voor nieuwe cursisten. De inschrijvingen eindigen op zaterdag 30 september ’23.

Van 6 juni t/m 30 augustus ’23 worden er in de verschillende vestigingen van de afdeling beeldende en audiovisuele kunst kijkdagen en laureatenexpo’s georganiseerd. Tijdens de maand september kunnen er proeflessen gevolgd worden in beide afdelingen en kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in de open ateliers bij beeld.

In het schooljaar 2023-2024 bestaat de ’Tekenacademie' 200 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Onder de noemer ‘Bouger d’ART’ worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Een overzicht vind je op de website van de academie.

Meer info op www.tienen.be/art

Gepubliceerd opmaandag 19 jun 2023 om 14:11