Mantelzorgpremie 2021

Net zoals de voorbije jaren kunnen zorgbehoevenden bij het OCMW van Glabbeek een mantelzorgpremie aanvragen voor de persoon die hun als mantelzorger bijstaat.

Door de maatregelen in verband met het coronavirus werkt het OCMW enkel op afspraak. Indien u dit wenst kan u de inlichtingenfolder en het inschrijvingsformulier raadplegen en afdrukken van op onze website: u vindt deze onder ‘Diensten OCMW’ – ‘Folders & Inschrijvingsformulieren’. Als u zelf uw aanvraag al volledig ingevuld hebt en de nodige attesten er kan bijvoegen, mag u ze in onze brievenbus steken (staat aan de straatkant). Wilt u toch liever geholpen worden bij de aanvraag, bel ons dan even op om een afspraak te maken (016/77 28 70).

Heeft de zorgkas van uw ziekenfonds het attest voor de aanvraag van de mantelzorgpremie nog niet opgestuurd, vraag er hun dan zeker naar. We vernamen dat ze het niet meer altijd automatisch naar elke rechthebbende opsturen.

Wanneer uw mantelzorger niet op hetzelfde adres woont als u, hebben we een ook attest van woonst nodig. In de meeste gemeenten kan dat telefonisch of per mail opgevraagd worden. De mantelzorger kan ook met zijn/haar identiteitskaart op afspraak bij ons langs komen, dan kunnen we de woonplaats nakijken.

Gelieve uw aanvraag ten laatste op 31 mei 2021 te bezorgen.

Gepubliceerd opwoensdag 7 apr 2021 om 09:39