Nieuw in Glabbeek: reservatie oefenpiste voor ruiters

Op het terrein van vzw de Gunningenruiters langs de Attenrodestraat investeerde de gemeente fors in de aanleg van een nieuwe verlichte Finse piste en een nieuw oefenterrein voor ruiters. Op zaterdag 19 februari 2022 wordt deze nieuwe sportaccommodatie officieel geopend door het gemeentebestuur. Joggers kunnen permanent op elk moment van de dag gratis terecht op deze nieuwe Finse piste van 1.152 m die bestaat uit drie looplussen en verlicht is met een automatische slimme verlichting die werkt met sensors.

Het nieuwe oefenterrein voor ruiters is een professionele eb- en vloedpiste van maar liefst 6.579 m² in beheer van vzw de Gunningenruiters. Op bepaalde dagen en uren (via een reserveringstool) kunnen ook individuele ruiters woonachtig in onze gemeente gratis gebruik maken van deze piste.

Hoe kan je als ruiter/inwoner de paardenpiste in Glabbeek reserveren?


Hieronder worden de verschillende stappen om de paardenpiste van de Gunningenruiters te reserveren even op een rijtje gezet.

Allereerst dien je via ruiterpisteglabbeek@gmail.com  een aanvraag te doen om je te registreren. Om het gebruik van de piste in goede banen te leiden, vragen we dan om enkele gegevens achter te laten zoals naam, adres en telefoonnummer. Op deze manier kunnen we jou toevoegen in de lijst met gebruikers van de piste en verlopen de reservaties in de toekomst vlot. Daarnaast vragen wij ook jullie "gelezen en akkoord" van ons reglement (dat na uw eerste aanvraag via mail bezorgd wordt) aangaande het gebruik van de piste. Met als grootste aandachtspunt het respect voor de accommodatie en het materiaal, als ook het opruimen van mest en ander vuil.
Er staat een hele mooie accommodatie tot jullie beschikking en die willen we graag ook zo houden. Als uw registratie geregeld is, kunnen jullie via hetzelfde e-mail adres ruiterpisteglabbeek@gmail.com een boeking aanvragen. Wanneer deze bevestigd wordt, plaatsen wij deze rechtstreeks in de agenda en ben je van harte welkom.

Enkele puntjes nog om mee te geven…

    • Het gedeelte dat gebruikt kan worden door inwoners van Glabbeek bevindt zich achter de kantine, kan ook langs daar betreden worden en is afgebakend van de rest van de piste.

Het is ook voorzien van camerabewaking om misbruik tegen te gaan.

    • De piste is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Dit wil zeggen op de momenten dat er voldoende licht is om te rijden, verlichting wordt dus niet voorzien.
    • Op woensdag en vrijdagavond is de piste steeds gereserveerd van 18u tot 22u voor de clubtrainingen van de Gunningenruiters en kan men dus niet reserveren.

Sommige weekends kunnen onder voorbehoud zijn van eventuele evenementen.

  • Geef bij een reservatie steeds het volledige aantal personen door en zorg dat ook zij allemaal geregistreerd zijn als inwoner van Glabbeek.

Er is een maximaal aantal van 4 ruiters toegelaten in de piste.

Gepubliceerd opmaandag 14 feb 2022 om 09:36