Nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd

De nieuwe kinderburgemeester is Kobe Boogaerts (11 jaar) uit het 6de leerjaar van de school Glabbeek. De 4 nieuwe kinderschepenen zijn Marie-Julie Reekmans (9 jaar) uit het 4de leerjaar van de school Bunsbeek,  Julie Vanden Eynde (11 jaar) uit het 6de leerjaar van de school Kapellen, Jasper Casteels (9 jaar) uit het 4de leerjaar van de school Glabbeek en Matteo Hoeterickx (10 jaar) uit het 5 leerjaar van de school Glabbeek.

De nieuwe kindergemeenteraadsleden zijn Noah Bogaerts, Baptiste Houblon en Robbe Deconinck (school Bunsbeek), Elise Peiten, Aylice Taverniers en Ümit Demiraslan (school Kapellen), Wietse Das, Louis Lebegge en Mila Oostvogels (school Glabbeek).  

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september trokken alle leerlingen van de drie lagere scholen in Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen naar de stembus voor de verkiezing van de nieuwe kindergemeenteraad. De kindergemeenteraad in Glabbeek werd in 2013 door jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) voor het eerst opgericht en was hiermee één van de eerste in de ruime regio. Op dinsdag 3 oktober werd de uitslag van de verkiezing van de 6de kindergemeenteraad in Glabbeek bekend gemaakt in alle scholen. Op vrijdagavond 6 oktober legde de nieuwe kindergemeenteraad 2023-2025 de eed af in handen van burgemeester Peter Reekmans en jeugdschepen Hilde Holsbeeks. De kandidaat met de meeste stemmen werd zeer democratisch rechtstreeks verkozen als kinderburgemeester en elke school krijgt één kinderschepen, dit zijn de verkozenen met de meeste stemmen van elke school.

De dochter van burgemeester Peter Reekmans deed ook mee en behaalde in haar school in Bunsbeek de meeste stemmen, waardoor ze eerste kinderschepen werd.

Gepubliceerd opmaandag 9 okt 2023 om 08:35