Nieuwe kindergemeenteraad legt eed af op donderdag 21 oktober '21

De kindergemeenteraad in Glabbeek werd in 2013 door jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) voor het eerst opgericht en was hiermee één van de eerste in de ruime regio. Op vrijdag 24 september trokken alle leerlingen van de drie lagere scholen in Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen naar de stembus. Er waren 22 kandidaten vanuit het 4de, 5de en 6de leerjaar uit de scholen van Bunsbeek en Glabbeek. Spijtig genoeg was er deze keer geen kandidaat uit de school van Kapellen. Dit zijn de nieuwe kinderburgemeester, kinderschepenen en kinderraadsleden voor de komende twee jaar:  
Kinderburgemeester: Sander Simons (school Glabbeek)

Kinderschepenen: Su Vaes en Cis Demarsin (school Glabbeek) + Louis Pierlé en Roos Verbeken (school Bunsbeek)

Kindergemeenteraadsleden: Noah Bogaerts (school Bunsbeek) + Naut Christiaens, Jaan Verlinden, Nathan Deserranno, Tuur Giedts, Liv Govaerts, Brecht Vandezande, Line Nijs, Lander Demecheleer, Margo Wauters, Aaron Ngombo-De Bock en Simon Spiritus (school Glabbeek). 

Op donderdag 21 oktober 2021 om 18 uur worden de 17 nieuwe leden van de nieuwe kindergemeenteraad plechtig geïnstalleerd met eedaflegging in de tijdelijke gemeenteraadszaal in GC De Roos. Kinderen zijn de toekomst van onze gemeente en daarom willen wij hen net via de kindergemeenteraad laten meedenken, meepraten en mee laten beslissen over de zaken die hen specifiek aanbelangen. De kindergemeenteraadsleden hebben als belangrijkste taak de meningen van alle kinderen van Glabbeek te vertegenwoordigen. Een kindergemeenteraadslid kan op deze manier duidelijk verwoorden waar de kinderen van zijn/haar klas, school of buurt mee bezig zijn. Elke leerling van de lagere scholen in onze gemeente konden minimaal voor één en maximaal vijf kandidaten stemmen en men kon ook stemmen op alle kandidaten in alle scholen. En de kandidaat met de meeste stemmen wordt zeer democratisch rechtstreeks verkozen als kinderburgemeester en elke school krijgt één kinderschepen, dit zijn de verkozenen met de meeste stemmen van elke school. Spijtig genoeg was er deze keer wel geen kandidaat in de school van Kapellen.

Gepubliceerd opdonderdag 7 okt 2021 om 10:00