Ook in 2023 is Glabbeek alweer diervriendelijke gemeente

Ook dit jaar krijgt onze gemeente het label ‘Diervriendelijk Glabbeek’. Het is een erkenning door de Provincie Vlaams-Brabant voor de inspanningen die onder leiding van schepen van dierenwelzijn Hans Hendrickx al enkele jaren gedaan worden om van dierenwelzijn een prioriteit te maken in ons gemeentelijk beleid. 

Eén van de taken die de gemeente heeft, is een actief beleid voeren in het kader van het vangen en steriliseren van zwerfkatten. Merk je een zwerfkat op, aarzel dan niet om contact op te nemen met de gemeente via dierenwelzijn@glabbeek.be of 016/77.29.29. Wij contacteren dan één van onze vrijwilligers, die een vangkooi komen plaatsten en met het diertje naar de dierenarts gaan.
Een tweede luik waar aandacht voor gevraagd wordt, is het indijken van de overlast van hondenpoep op straat. Het ruikt niet fris, het zit vol schadelijke bacteriën en voor je het weet, is er iemand ingetrapt. Hondenpoep moet in een zakje en in de vuilbak. Soms doen hondenbaasjes wel de moeite om de hondenpoep met een zakje op te rapen, maar laten het daarna op de grond achter. Dat is dubbel zo slecht voor de natuur. Daarom staan er op verschillende plaatsten vuilbakken langs de wandelwegen, zo beland er minder zwerfvuil (ja ook hondenpoep is zwerfvuil!) langs onze wegen.

Wist je dat je aan het onthaal van de gemeente ook terecht kan om een huisdiersticker af te halen? Door deze sticker op een zichtbare plaats te hangen, weet de brandweer meteen hoeveel en welke dieren aanwezig zijn, mocht een interventie nodig zijn. Op die manier kunnen alle inwoners van je huis gered worden, niet enkel de mensen dus, maar ook de huisdieren. Wil je graag een huisdiersticker, maak dan een afspraak op het nummer 016/77.29.29.

Omdat ratten dragers kunnen zijn van allerhande ziektekiemen die gevaarlijk zijn voor mens en dier, is het belangrijk dat rattenplagen vermeden worden. Merk je ratten op, neem dan contact op met ons zodat wij de rattenvanger kunnen laten langskomen. Meldingen kunnen via de milieudienst gedaan worden, per mail of telefonisch.

Gepubliceerd opwoensdag 19 jul 2023 om 08:16