Ook in Glabbeek gaat de kindervaccinatiecampagne in januari van start

Net als overal in Vlaanderen, gaat ook in Zuidoost Hageland de kindervaccinatiecampagne in januari van start. Alle 5- tot 11-jarigen uit Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw zullen uitgenodigd worden voor een prikje in het vaccinatiecentrum van de regio Tienen dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot Kindervaccinatiepunt Zuidoost Hageland.

Naast medisch personeel dat vertrouwd is om met kinderen te werken, zullen ook de Mediclowns aanwezig zijn in het kindervaccinatiepunt en de jonge virusvechtertjes zullen ook beloond worden met een dapperheidsdiploma.

De uitnodigingen voor de kindervaccinatie worden nog in de kerstvakantie verstuurd naar de 7.635 kinderen van 5 tot en met 11 jaar uit de 9 gemeenten. Om broers en zussen samen te kunnen vaccineren, zullen de ouders zelf het moment van vaccinatie kunnen inboeken zodra ze de uitnodigingen ontvangen hebben. Twee volledige kinderprikdagen zij voorzien: op zaterdag 15 en zaterdag 22 januari zal het kindervaccinatiepunt van 8 tot 20 uur geopend zijn. Indien de vaccinatiebereidheid hoger ligt dan de door de overheid verwachte 50 tot 70%, wordt zaterdag 29 januari nog toegevoegd aan de planning. Drie weken na de eerste prik zullen de kinderen hun tweede prik krijgen. Zo zal elk kind dat dit wil, volledig gevaccineerd zijn bij de start van de krokusvakantie.

Gepubliceerd opvrijdag 7 jan 2022 om 16:24