Oproep kandidaat-Tuinrangers 2022

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in je voortuintje. Of ze geven concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders, enzovoort. Voel jij je geroepen?

Als Tuinranger kan je heel concreet bijdragen aan meer natuur in je eigen buurt. Het is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat je impact hebt! Want je zou ervan versteld staan hoe veel mensen eigenlijk wel te vinden zijn voor een stukje bloemenweide in hun tuin. Alleen … hoe begin je daar nu aan? Hoe moet je het onderhouden, en zou dat eigenlijk wel lukken op deze bodem? Het zijn allemaal twijfels en drempels die je als Tuinranger kan oplossen.

Want elke Tuinranger krijgt een straffe opleiding en alle nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien sta je er niet alleen voor. De ‘Tuinranger community’ telt al bijna 150 leden met groene vingers en een hart voor de natuur. 

In onze gemeente staan we te popelen om met een eigen rangerwerking te starten. Het enige wat we nog nodig hebben zijn kandidaat-Tuinrangers. Daarom organiseren we een vrijblijvende maar zéér interessante infoavond op dinsdag 14 juni 2022 om 19.30 uur in Hangaar 44. Kom dus zeker langs, en vergeet niet om je in te schrijven op www.tuinrangers.be/word-tuinranger dan kunnen we je verwittigen als corona ons dwingt om digitaal te gaan.

Tuinranger Kristien uit Merchtem deed in "Iedereen Beroemd" een warme oproep aan de hobbytuiniers: https://vimeo.com/716419705 

Gepubliceerd opvrijdag 13 mei 2022 om 15:46