Oproep! Nomineer verdienstelijke inwoners op vlak van sport, cultuur en erfgoed!

Tijdens een driejaarlijks sport- en cultuurgala reikt het gemeentebestuur prijzen uit aan inwoners die zich de voorbije drie jaar verdienstelijk hebben gemaakt op vlak van sport, cultuur en erfgoed. De volgende editie van ons sport- en cultuurgala gaat door op vrijdag 22 april 2022 in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44. 

Tijdens het gala worden de sportprijzen uitgedeeld voor: de sportman, sportvrouw, beloftevolle jongere en sportploeg van de afgelopen drie jaar + de sporttrofee voor een verdienstelijke carrière. De cultuurprijzen bestaan uit een startersprijs en de cultuurprijs voor een persoon of vereniging voor wie zich de voorbije drie jaar heeft ingezet voor cultuur in ons dorp + de cultuurtrofee/erfgoedtrofee voor een verdienstelijke carrière. 

Indienen kandidaturen
Kandidaten kunnen door elke inwoner van Glabbeek worden voorgedragen. Ook verenigingen die aangesloten zijn bij de cultuur- en erfgoedraad en de sportraad kunnen een kandidatuur indienen. De prestaties die aanleiding geven voor een kandidatuur moeten zijn geleverd in de periode van juni 2018 tot mei 2021 (behalve voor de sporttrofee, cultuurtrofee en erfgoedtrofee die uitgereikt wordt voor een verdienstelijke carrière).

Kandidaturen voor de cultuurprijs dienen schriftelijk te worden ingediend bij de cultuurdienst, t.a.v. de voorzitter van de cultuur- en erfgoedraad, Grotestraat 33, 3380 Glabbeek of per e-mail op cultuur@glabbeek.be

Kandidaturen voor de sportprijs dienen schriftelijk te worden ingediend bij de sportdienst, t.a.v. de voorzitter van de sportraad, Grotestraat 33, 3380 Glabbeek of per e-mail op sport@glabbeek.be.

De kandidaturen moeten gemotiveerd zijn en met duidelijke argumenten ondersteund. Ze vermelden uiteraard de naam en woonplaats van de kandidaat of de zetel van de voorgedragen vereniging. De motivering moet de jury toelaten de waarde van de kandidatuur te onderzoeken. De kandidaturen kunnen worden ondersteund met bijlagen zoals persartikelen, audiovisueel materiaal, brochures, ... De uiterste datum van indiening is 2 maart 2022.

Meer info: Dienst Cultuur: 016/77.93.93, cultuur@glabbeek.be en dienst Sport: 016/77.29.28, sport@glabbeek.be

Gepubliceerd opmaandag 27 sep 2021 om 08:22