Samenaankoop regenwatertonnen

Lokale besturen waren in het verleden bij lange periodes van droogte genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is nodig om dit probleem in de toekomst het hoofd te bieden. 

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. In samenwerking met een werkgroep van inwoners uit 11 gemeenten wordt er een samenaankoop georganiseerd. Die maakt het voor iedereen mogelijk om extra voordelig te investeren in een bovengrondse regenwaterton. Aankopers van een regenwaterton kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook een beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing. De tonnen van het merk Graf zijn gemaakt van kwaliteitsvol kunststof en voorzien van een stevig aftapkraantje.

Je kan jouw regenton bestellen via www.interleuven.be/regenwatertonnen. Op deze website vind je ook informatie over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering.

Gepubliceerd opdonderdag 2 sep 2021 om 10:17