Schooldomein Glabbeek is ook autoluw bij buitenschoolse activiteiten!

Het autoluwe schooldomein voor de gemeenteschool langs de Dries in Glabbeek kan NIET gebruikt worden om kinderen te brengen of op te halen voor de school, de buitenschoolse kinderopvang, de muziekschool en alle andere buitenschoolse activiteiten in de schoolgebouwen. Stationeren en parkeren is hier niet toegelaten en dit staat duidelijk aangeduid met verkeersborden bij de ingang van het schooldomein. Er is enkel een uitzondering voor de vier parkeervakken voor mindervaliden en bevoegden (bevoegden = schooldirectie tijdens de schooluren en lesgevers buiten de schooluren).

Bij buitenschoolse activiteiten wordt tegenwoordig bijna permanent vastgesteld dat het autoluwe schooldomein voor de school steeds vol geparkeerd staat. De reden dat hier gekozen is voor een autoluw schooldomein is net in het belang van de verkeersveiligheid van de allerkleinsten. Want een ongeluk op een chaotische parking is nu eenmaal snel gebeurd. Het brengen en afhalen van kinderen kan dus enkel gebeuren via parkeren op de Glazuurparking! 

Na een ruime periode van waarschuwen, zal de politie de komende periode overgaan tot onmiddellijk verbaliseren bij inbreuken!

Ook parkeren op voetpaden, op zebrapaden, op een busparking en in zones waar het niet toegelaten is zijn overtredingen die zonder waarschuwing zullen geverbaliseerd worden.

Gepubliceerd opdonderdag 2 feb 2023 om 08:23