Toegankelijkheid

Website

Deze website werd gebouwd overeenkomstig de Anysurfer-richtlijnen voor toegankelijke websites. De Gemeente Glabbeek streeft ernaar dat de website bruikbaar is voor alle bezoekers, dus ook voor ouderen, slechtzienden, blinden, kleurenblinden en personen met een auditieve of motorische handicap.

Toegankelijke documenten

Standaard worden documenten (reglementen, brochures…) als toegankelijk pdf-bestand aangeboden. Nooit wordt de informatie uitsluitend in een .doc(x)- of ander bestandsformaat aangeboden. Eventueel wordt zowel een toegankelijk pdf-bestand, als .doc(x)-bestand aangeboden.

Met het gratis programma Acrobat Reader van Adobe kan je pdf-bestanden lezen.

Ondervind je toch nog problemen bij het lezen van een document? Meld dit dan via het online formulier "Meldingen ivm website" onderaan deze pagina. Wij doen vervolgens ons best om u een toegankelijke versie van het document te bezorgen.

Afbeeldingen

De afbeeldingen hebben steeds een bijhorende tekstuele beschrijving, ofwel in de alt-tag van de afbeelding ofwel als aparte tekst (in html) bij de afbeelding.

Lettergrootte en -type

De lettergrootte is volledig aanpasbaar (schaalbaar) via de internetbrowser.

Navigatie en links

De navigatie is toegankelijk met het toetsenbord (tab- en entertoets). Iedere pagina bevat een broodkruimel die toont waar je je bevindt in de website. Bij documenten wordt in de link steeds het bestandstype vermeld.

Klare taal

Op deze website wordt gestreefd naar het aanbieden van teksten in klare taal.

Toch nog moeilijkheden?

Ondervind je toch nog problemen bij het gebruiken van deze website? Meld dit dan via onderstaand formulier.