Update van de Watergroep rond de problematiek rond de drinkwatervoorziening!

De Watergroep laat de gemeente Glabbeek vandaag volgende weten:

  • De watertoren van Bekkevoort is de voorbije nacht voor het eerst volledig gevuld. De watertoren van Lubbeek is iets minder gevuld (zelfde peil als eergisteren), de watertoren van Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge) is beter gevuld. Ook de reservoirs van Aarschot en Vinkenberg (Scherpenheuvel-Zichem) zijn iets beter gevuld.
  • We blijven gericht op zoek gaan naar mogelijke verborgen lekken. Vandaag ligt hierbij de focus op Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. Om die zoektocht mogelijk te maken, moeten delen van het leidingnet kortstondig herschakeld of afgesloten worden, wat heel kortstondige onderbrekingen bij klanten in nabije woningen op hoger gelegen gebieden kan opleveren. We publiceren deze info op onze website (rubriek storingen en werken) en stellen uiteraard alles in het werk om deze onderbrekingen zo kort mogelijk te houden (enkele minuten) en de hinder tot een minimum te beperken.
  • Wij verwachten de komende tijd geen algemene onderbrekingen in de watervoorziening. De nooddrinkwatervoorziening is daarom niet nodig, maar we houden ze stand-by zodat we indien nodig snel kunnen opstarten. 
Gepubliceerd opdonderdag 29 dec 2022 om 16:03