Update van de wegenwerken in het woonstraatgedeelte van de Craenenbroekstraat: planning van 15 tot 23 juni 2023

De heraanleg van de Craenenbroekstraat zit in een laatste fase en volgende week op vrijdag 23 juni 2023 zullen de werken in de straat volledig klaar zijn. De komende dagen is er nog wel tijdelijke hinder voor de bewoners, huisartsenpraktijk en schoonheidssalon in het woonstraatgedeelte tussen het kruispunt met de Dries en de fruitveiling (huisnummers 1 tot 47). In deze gedetailleerde update krijgt u een duidelijk overzicht van welke werken de komende dagen zullen gebeuren: 

Vrijdag 16 juni (morgen):

De nieuwe fundering van het wegdek in de werfzone tussen de huisnummers 1 en 15 + 2 en 6 wordt afgewerkt en de aannemer zorgt dat vrijdagavond 16 juni vanaf 18u iedereen terug met de auto zijn/haar woning kan bereiken. Morgen moeten de auto’s nog wel overdag tijdens de werkuren tot 18u buiten de werfzone geparkeerd blijven.

De aannemer start morgenvroeg vanaf 7u ook met het affrezen van de oude asfaltlaag in de tweede werfzone tussen de huisnummers 15 en 47. Deze werken zullen tot de middag duren. Er is tijdens deze werken geen enkel verkeer mogelijk in de straat tussen de huisnummers 1 en 47. Alle auto’s van de bewoners in de werfzone tussen de huisnummers 15 en 47 dienen voor 7u ’s morgens dus buiten de werfzone geplaatst te worden, maar vanaf 13u zijn hier de woningen al opnieuw bereikbaar!

Zaterdag 17 en zondag 18 juni: Geen werken

Alle woningen in de Craenenbroekstraat zijn volledig bereikbaar en alle verkeer kan volledig door (enkel plaatselijk verkeer blijft ingesteld wegens veiligheidsredenen).

Maandag 19 juni:

De fundering van het wegdek in de werfzone tussen de huisnummers 1 en 15 + 2 en 6 wordt volledig afgewerkt. In deze werfzone dienen de auto’s van de bewoners voor 7u ’s morgens buiten de werfzone geplaatst te worden. Overdag tijdens de werkuren is er geen plaatselijk verkeer mogelijk tot aan de woningen in deze werfzone.

In de werfzone tussen de huisnummers 15 en 47 is wel plaatselijk verkeer mogelijk via de steenweg N29.

Dinsdag 20 juni:

De beton van de nieuwe borduren wordt aangebracht maar plaatselijk verkeer in de volledige straat blijft mogelijk.

Woensdag 21 juni:

De aannemer start om 12u ’ s middags met het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag in het woonstraatgedeelte van de Craenenbroekstraat. Deze werken zullen enkele uren duren en tot 21u ’s avonds kan er NIET over de nieuwe asfalt gereden worden. Bewoners van het woonstraatgedeelte tussen de huisnummers 1 en 47 dienen dus hun auto’s voor 12u buiten de volledige werfzone te plaatsen. Vanaf 21u zijn alle woningen opnieuw bereikbaar en zijn de werken klaar!

Donderdag 22 juni/vrijdag 23 juni:

De aannemer brengt de nieuwe belijningen en signalisatie aan in het KMO-gedeelte en woonstraatgedeelte + werkt de verkeerspoort ter hoogte van de fruitveiling volledig af.

Vrijdag 23 juni:

Einde der werken en de straat zal opnieuw volledig open gaan voor alle verkeer uiterlijk om 17u

Bereikbaarheid bedrijven en huisartsenpraktijk:

Tijdens de laatste fase van deze werken blijven alle bedrijven in de KMO-zone permanent bereikbaar via de steenweg N29. De huisartsenpraktijk en het schoonheidssalon in het woonstraatgedeelte dienen wel rekening te houden met de planning in deze brief. Maar hun bezoekers kunnen tijdens de ogenblikken dat men onbereikbaar is met de auto steeds parkeren aan de kerk en te voet tot bij hen geraken.

De bewoners hebben deze update ook per brief in hun brievenbus gekregen.

Bewoners met vragen of een dringend probleem kunnen steeds contact opnemen met Raf, de werfleider van aannemer DSV via gsm 0496/451505

Gepubliceerd opdonderdag 15 jun 2023 om 15:39