Sacha

Arbeidstrajectbegeleiding

Via arbeidstrajectbegeleiding wordt aan werkzoekenden die extra aandacht nodig hebben bij hun zoektocht naar werk, een begeleiding op maat aangeboden.

Vanuit de trajectbegeleiding wordt er aandacht besteed aan mogelijke hinderpalen voor een tewerkstelling; zoals gebrek aan vervoer, telefoon, kinderopvang of familiale ondersteuning...

Deze zaken kunnen een serieuze rem zijn op de zoektocht naar een tewerkstelling en worden best eerst opgelost.

Door het vinden van een gepaste opleiding of tewerkstelling krijgen werkzoekenden de ruimte om arbeidsritme en andere vaardigheden op te doen en zich te bekwamen in een bepaald vak.

Hoe gaat de dit concreet in zijn werk?

In een eerste kennismakingsgesprek wil de trajectbegeleidster u beter leren kennen.
Er wordt geluisterd naar uw wensen, verwachtingen, ervaringen en zorgen.

We brengen samen in kaart wat u weet, kan en wil. De trajectbegeleidster steunt u op weg naar werk.

Tijdens de volgende afspraken helpt ze u zoeken naar een geschikte job. Ze kan u helpen bij het maken van een CV en sollicitatiebrieven of bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Er kunnen contacten gelegd worden met mogelijke werkgevers en indien u dit wenst kan ze ook mee gaan naar sollicitatiegesprekken.

Het is mogelijk om eerst een opleiding te volgen alvorens we zoeken naar geschikt werk. U wordt dan doorverwezen naar een opleidingscentrum in de buurt.

De trajectbegeleidster zoekt samen met u uit welke opleidingen voor u haalbaar zijn en bij welk opleidingscentrum u terecht kan.

Zij kan ook helpen zoeken naar een tewerkstelling in het sociale circuit. U kan eveneens aan de slag gaan in een sociale of beschutte werkplaats of op een arbeidszorgplaats.

Er wordt uitgezocht of u aan de voorwaarden voldoet en samen op zoek gegaan naar een geschikte plaats.

Zitdag trajectbegeleiding OCMW Glabbeek

Elke vrijdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur

Contactpersoon: Karen Vandenhoeck - 0494/60.03.28 - karen@sacha-hageland.be

Je kan wel steeds contact opnemen voor een afspraak.