Open Monumentendag in Glabbeek, leerrijk en met winnaars

Publicatiedatum: 17/09/13

Op de Vlaamse Open Monumentendag, zondag 8 september, was het oude tramspoor Tienen-Aarschot-Haacht op het grondgebied van Glabbeek voor één dag opnieuw geopend.
De tekenwedstrijd 'De Tram', gekoppeld aan een fietszoektocht (een organisatie van de dienst vrije tijd / cultuur) trok die dag een 100-tal fietsers. Zowel kinderen als ouders namen aan dit evenement deel om de oude tramroute per fiets terug te beleven.

De Openbare Gemeentelijke Bibliotheek van Glabbeek was het vertrekpunt van de fietszoektocht. In onze bib werd er eerst een deskundige uitleg gegeven (door Edmond Denruyter) over het traject van de tram op het grondgebied van Glabbeek. De tramstations, de tramhaltes etc. werden allemaal in kaart gebracht in een digitale presentatie en het ganse traject was gevisualiseerd door oude kaarten en foto's van toen en nu.

Vanuit de bib vertrok de fietszoektocht naar de verschillende plaatsen 'Tramstations, Wachtzalen, Tramhaltes van Bunsbeek-Glabbeek-Kapellen' en er stonden infoborden waarop de oplossingen te vinden waren voor de fietszoektocht om uiteindelijk opnieuw te belanden aan het eindpunt.

De fietszoektocht was ingedeeld in twee categorieën: Kids en Volwassenen. Het beantwoorden van een schiftingsvraag moest de wedstrijd beslissen.
Een dikke proficiat aan iedereen die meegedaan heeft, en in het bijzonder aan de winnaars van onze fietszoektocht. Voor de volwassenen was dit Remi Vangoidsenhoven (1) Lut Laermans (2) en Kim Willems (3). Voor de Kids waren de prijzen: 1ste voor Jesse Camps, 2de Jasper Royen en de 3de prijs voor Jules Gooris. Allen ontvingen van het gemeentebestuur mooie prijzen!

IMG_0028
Klik om te vergroten

Deel deze pagina
Afdrukken