Jeugdboekenweek 2014 ‘GEVAAR’ in de bibliotheek

Publicatiedatum: 6/03/14

Jeugdboekenweek 2014 ‘GEVAAR’ brengt: Ten aanval!
Een aangrijpend interactief verhaal voor jongeren, op maandag 10 maart, voor de leerlingen van alle basisscholen van Glabbeek.

De jaarlijkse Jeugdboekenweek komt er weer aan. De jeugdboekenweek zal ook in Glabbeek niet ongemerkt voorbij gaan want de Glabbeekse bib heeft wat in de aanbieding voor de leerlingen van de basisscholen.

De jeugdboekenweek kreeg dit jaar als thema ‘Gevaar’ mee. Hikke Takke Toe (Wim Collin) brengt in het kader van de herdenking van WO1 (de groote oorlog) een interactieve vertelling ‘Ten aanval!’, in de Glabbeekse bib voor de leerlingen van de derde graad, van de Glabbeekse scholen op maandag 10 maart.
De vertelling is gebaseerd op het jeugdboek War game  van Michael Foreman. Het is het verhaal van een paar Engelse jongeren (van dezelfde  voetbalploeg) die als  de oorlog uitbreekt  enthousiast en op zoek naar avontuur  ten strijde trekken . Algauw komen ze in de rauwe werkelijkheid van  een uitzichtloze  loopgravenoorlog terecht. …De vertelling geeft een goed  beeld  van de onmenselijke omstandigheden waarin frontsoldaten trachtten te overleven.

We zijn blij te kunnen rekenen op de enthousiaste deelname van alle de Glabbeekse scholen aan deze vertelling in onze bib, dat een project is van de bibliotheken van regio Hageland, met steun van de provincie Vlaams-Brabant. Door de grote belangstelling zullen drie sessies worden voorzien.

9.15 - 10.15 uur - sessie 1 - klas 6 A + 6 B (35 leerlingen) van De Springplank Glabbeek
10.45 - 11.45 uur - sessie 2 - klas 5 van De Duizendpoot Bunsbeek + haar 3e graad van de afdeling Wever (31 leerlingen)
13.15 - 14.15 uur - sessie 3 - klas 6 van De Duizendpoot Bunsbeek (27 ll) + 3e graad van De Kleine Wereld Kapellen (12 leerlingen)

De leden van het schepencollege en van het beheersorgaan van de bibliotheek zijn ook uitgenodigd om mee te komen genieten van de vertoning en om de jongeren een drankje te helpen aanbieden.

Deel deze pagina
Afdrukken