Huren bij een SVK of SHM - Intergemeentelijke infoavond

Publicatiedatum: 29/04/14

Hartje Hageland organiseert voor de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge een infoavond “Huren bij een SVK of SHM”. Deze avond wordt verzorgd door medewerkers van het Sociaal Verhuurkantoor Hageland (SVK Hageland), het Sociaal Verhuurkantoor WoonregT vzw (SVK WoonregT) en de sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM) Huisvesting Tienen CV en Sociaal Wonen Arro Leuven (SWaL). De toegang is gratis.

Een SVK huurt zelf woningen op de gewone huizenmarkt en verhuurt ze vervolgens door aan mensen die het moeilijk hebben om rechtsreeks een contract aan te gaan. Je komt te weten hoe dit precies in zijn werk gaat en welke weg je moet volgen om een woning te huren bij een SVK. Ook je rechten en plichten als huurder komen uitgebreid aan bod.

Op de infoavond doen we ook haarfijn uit de doeken welke diensten een SHM aanbiedt en wat een dergelijke dienst precies voor je kan betekenen. Een sociale huisvestingsmaatschappij verhuurt niet alleen woningen; ze biedt ook huizen te koop aan of bouwt zelf sociale woningen. Wie aan bepaalde voorwaarden qua inkomsten en eigendom voldoet, kan zich inschrijven als kandidaat voor een bepaald aanbod.

Wanneer? Maandag 12 mei 2014 om 19.00 uur
Waar? Zaal De Kring, Staatsbaan 221, 3460 Bekkevoort

Meer info: Hartje Hageland, Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge, Tel. 016 53 66 96 of 0495 54 62 91
E-mail: wendy.vandeneynde@hartjehageland.be
Website: www.hartjehageland.be
Wooninfopunt: elke maandag van 9 tot 12 uur, Gemeentehuis Glabbeek, Grotestraat 33, 3380 Glabbeek

Deel deze pagina
Afdrukken