Stand van zaken Aquafinwerken in de Pepinusfortstraat en Pamelenstraat in Bunsbeek

Publicatiedatum: 7/07/14

De aanleg van de gescheiden riolering in de Pepinusfortstraat en de Pamelenstraat in deelgemeente Bunsbeek is intussen ver gevorderd.

Het gemeentebestuur heeft er voor gekozen om in de Pepinusfortstraat de betonverharding van het wegdek en de voetpaden volledig te vernieuwen. Voor de financiering werd een verdeelsleutel opgesteld tussen de gemeente en Aquafin.

Dit betekent dat de volledige rijbaan van de Pepinusfortstraat zal worden opgebroken. Dit gebeurt in fases volgens het plaatsen van de afwateringsputjes aan de woningen.

Momenteel wordt ook de nieuwe riolering in de Pamelenstraat aangelegd. Deze riolering zal waarschijnlijk ook vlak voor het bouwverlof klaar zijn.

Nog voor het bouwverlof zal de onderfundering aangebracht worden zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Het gieten van de definitieve betonverharding start vermoedelijk vanaf 17 augustus 2014. Gelieve er rekening mee te houden dat er een tweetal weken geen verkeer toegelaten wordt over de nieuwe rijweg.

Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij burgemeester Peter Reekmans 0473/56.25.68, bij de schepen van openbare werken Matthias Mertens 0495/21.00.34 of per e-mail wegenwerken@glabbeek.be.

Deel deze pagina
Afdrukken