Help mee inbraken voorkomen in onze gemeente!

Publicatiedatum: 29/08/14

De voorbije weken zijn er meerdere inbraken en inbraakpogingen geweest in Glabbeek, vooral in deelgemeente Bunsbeek. In de Ruekenbosstraat te Bunsbeek werd er op donderdag 28 augustus voor de derde keer ingebroken op amper 14 dagen tijd. Een alerte burger waarschuwde de politiediensten, die zeer snel ter plaatse waren en onmiddellijk een klopjacht organiseerde met speurhonden en ondersteuning met een politiehelikopter uit de lucht. De inbrekers werden gearresteerd.

Er is geen reden tot paniek, maar Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) geeft zijn inwoners wel de waarschuwing om hun huis grondig af te sluiten en zeker tijdens de vakantieperiode nu meerdere inwoners op verlof zijn onmiddellijk alle verdachte situaties op de noodnummers 101 of 112 te melden. Burgemeester Peter Reekmans: “Bij het opmerken van een verdachte situatie kunnen inwoners beter onze lokale politie een keer te veel bellen dan te weinig. Het zijn de lokale bewoners die het best kunnen inschatten of een al dan niet situatie verdacht is. De politie kan natuurlijk ook niet overal op hetzelfde moment patrouilleren, vandaar dat ik de medewerking van de bevolking vraag om samen de stijgende aantal inbraken in onze gemeente tegen te gaan. Vandaag werd bewezen dat de hulp van alerte inwoners helpt om inbrekers te kunnen arresteren.”
Burgemeester Peter Reekmans wil zijn inwoners ook sensibiliseren om een inbraak bij hen thuis te voorkomen door een beroep te doen op het  kosteloos diefstalpreventieadvies van de lokale politie. Diefstalpreventie heeft als doel inbraken te voorkomen. Deze discipline bevat drie soorten beveiligingsmaatregelen: de organisatorische maatregelen., de mechanische maatregelen.en de elektronische maatregelen. Deze maatregelen kunnen de kans om slachtoffer te worden van een inbraak aanzienlijk verminderen. Inwoners van Glabbeek kunnen voor een afspraak contact nemen met onze diefstalpreventieadviseur via het politiewijkkantoor op het gemeentehuis van Glabbeek via 016/77.29.39.

Deel deze pagina
Afdrukken