Mobiliteitsinfo gemeente Glabbeek: Strandfuif 2015

Publicatiedatum: 4/08/15

Op vrijdag 07 augustus 2015 en zaterdag 08 augustus 2015 gaat de jaarlijkse strandfuif door in Glabbeek. Dit jaar gaat deze activiteit door op een nieuwe locatie langs de Steenbergestraat naast het OCMW en het gemeentelijk domein. Om de opbouwwerken op een veilige manier te kunnen organiseren wordt de Steenbergestraat ter hoogte van de festivalweide afgesloten voor doorgaand verkeer en dit vanaf dinsdag 04 augustus 2015 tot en met dinsdag 11 augustus 2015. Plaatselijk verkeer is wel nog mogelijk.

Tijdens de strandfuif wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld in de Craenenbroekstraat en de Dries zodat het verkeer vanaf het centrum van Glabbeek gestuurd wordt naar de Rode toe.

De parking voor de bezoekers van de strandfuif is voorzien op een weide langs evenementlocatie in de Steenbergestraat. In verschillende straten wordt een parkeerverbod ingesteld: Dries, Craenenbroekstraat, Steenbergestraat, Pamelenstraat, deel van de Attenrodestraat en deel van de Rode. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om een vlot verkeer in de gemeente te garanderen.

Er is ook een pick & ride zone voorzien op de Dries t.h.v. het kerkhof in Glabbeek voor de ouders die hun kinderen komen afzetten en ophalen. De linkerzijde van de Dries die éénrichting zal zijn is voorzien voor de mensen die naar de parking rijden en de rechterzijde van de weg is voorzien voor de gebruikers van de pick & ride zone en het doorgaand verkeer.

Er is ook dit jaar weer een pendeldienst naar de Strandfuif vanuit Sint-Truiden (met haltes in Sint-Truiden, Zoutleeuw, Neerlinter en Hoeleden), Leuven (met haltes in Kumtich, Boutersem, Lovenjoel, Leuven, Linden, Lubbeek en Binkom), Aarschot (met haltes in Aarschot, Rillaar, Tielt, St-Joris-Winge en Meensel), Diest (met haltes in Diest, Scherpenheuvel, Bekkevoort en Waanrode en Tienen (haltes aan station Tienen en aan de Kabbeeksepoort). Meer info over de exacte locaties van de haltes en uren van de pendeldiensten op www.strandfuif.be

Deel deze pagina
Afdrukken