Gastgemeente Glabbeek, Mercedesgarage Claes en JATienen gaan voor 20ste topeditie van veilig gratis vervoer op oudejaar in de regio

Publicatiedatum: 21/12/15

Op vrijdag 18 december werd bij Mercedesgarage Claes & Zonen NV de wagenvloot voorgesteld voor de 20ste editie van veilig gratis vervoer op oudejaar door JATienen in de regio Glabbeek, Boutersem, Hoegaarden, Linter en Tienen. De perikelen van de voorbije dagen zijn intussen al lang vergeten en zowel de nieuwe gastgemeente van de actie, de gemeente Glabbeek, hoofdsponsor Claes & Zonen en het bestuur van JATienen vzw willen zelfs van deze 20ste editie in het belang van de verkeersveiligheid er een absolute topeditie van maken. Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek: “Op de valreep werd vandaag zelfs beslist om dit jaar nog meer voertuigen in te zetten dan de voorbije jaren. Met maar liefst 40 voertuigen zullen er dit jaar alweer heel wat mensen in de regio veilig kunnen feesten.” De wagenvloot bestaat uit Mercedesvoertuigen A-klasse, B-klasse, CLA en de nieuwe GLC. Daarnaast zal ook de nieuwe Smart for four ingezet worden net zoals meerdere minibusjes van het type Viano en Citan. Johnny Hion, voorzitter JATienen vzw: “Intussen staan onze 28 vaste chauffeurs al paraat en kregen we de voorbije dagen al toezeggingen van meerdere nieuwe vrijwilligers. Maar vrijwilligers zijn nog steeds welkom en mogen zich nog bij ons aanmelden.”
De Burgemeester van Glabbeek zal ook zelf ook als vrijwilliger meehelpen om inwoners veilig naar hun bestemming te brengen en terug veilig naar huis te brengen. Hij maakte deze belofte als de organisatie bleef doorgaan. Hij kreeg vandaag bij Mercedesgarage Claes in Tienen de sleutels van het eerste voertuig van de wagenvloot overhandigd, een Smart for four waar hij op oudejaar dus zelf achter het stuur van zal zitten.
Peter Langley, zaakvoerder van garage Claes & Zonen: “Wij zijn absoluut blij dat dit initiatief blijft verder bestaan in de 5 gemeenten van onze regio. Ik wil de burgemeester van Glabbeek enorm bedanken dat hij de voorbije dagen zijn schouders heeft gezet in het bereiken van een oplossing zodat deze traditie van veilig verkeer op oudejaar ook de komende jaren zal blijven doorgaan. Als garage vinden wij verkeersveiligheid absoluut prioritair en blijven wij graag de sociale rol vervullen die we als hoofdsponsor al jaren doen voor de regio.”
Burgemeester Peter Reekmans (Glabbeek):”Ik ben vooral blij dat mijn gemeente als gastgemeente opnieuw gratis veilig vervoer voor amper 0,09 euro per inwoner in de regio garandeert voor de vele feestvierders op oudejaarsavond. Deze actie speelt een enorm belangrijke rol in veilig verkeer op oudejaar voor de talrijke jongeren die komen fuiven op de nieuwjaarsparty van de Bunker in zaal Glazuur Glabbeek, in de Manege en in de fuiftent op de Grote Markt in Tienen. Maar ik denk vooral dat dit initiatief ook de horeca in gans de regio ten goede blijft komen. Wij zullen tijdens deze 20ste editie ook alle vrijwilligers van JATienen tijdens de oudejaarsnacht in Glabbeek eens in de watten leggen voor hun inzet voor een nobel doel zoals verkeersveiligheid.”

De reservaties stromen intussen opnieuw vlot binnen en reserveren kan nog steeds de komende dagen: Info en reservatie: www.jatienen.be of info@jatienen.be of telefonisch 0496/51.30.00 – 0493/65.07.36 - 0497/63.13.17 - 0497/63.13.67 Ophalen bij U thuis kan tussen 18.00 en 23.45 uur (RESERVATIE VERPLICHT!) En vanaf 00.15 tot 07.00 uur brengt JAT iedereen GRATIS naar huis, ook zonder reservatie. Er zullen aan zaal Glazuur in Glabbeek, aan de Manege en op de Grote Markt in Tienen gans de nacht voertuigen staan om feestvierders naar huis te brengen zonder reservatie!

Op de foto: Burgemeester Peter Reekmans en Gemeenteraadslid Simon Vandermeulen (Glabbeek) met JATienen-voorzitter Johnny Hion en Peter Langley, zaakvoerder garage Claes & Zonen Tienen NV

Deel deze pagina
Afdrukken