Containerpark Glabbeek binnenkort terug elke dag open!

Publicatiedatum: 4/01/16

In de loop 2016 gaat het containerpark terug elke dag open en zullen de tarieven voor de inwoners van Glabbeek als enige in de regio niet stijgen. Dit komt door het nieuwe masterplan containerparken van Ecowerf dat haar 29 containerparken in Oost-Brabant zal terug brengen naar 19 containerparken. Er gaan o.a. containerparken dicht in de gemeenten Bekkevoort, Tielt-Winge, Holsbeek, … Alle inwoners van Oost-Brabant kunnen hierdoor binnenkort terecht in alle containerparken van Ecowerf waar één tarief van toepassing zal zijn.
De inwoners van Glabbeek zullen wel minder blijven betalen dan de inwoners van alle andere gemeenten. Dit komt doordat in 2015 Ecowerf op vraag van enkele burgemeesters de afvalfactuur verhoogde. Glabbeek was de enige gemeente die hier niet in meeging omdat deze tariefstijging niets te maken had met het duurder worden van de afvalverwerking, maar zuiver extra verdoken gemeentebelastingen zijn. Glabbeek zal vanaf het ogenblik dat het masterplan in voege gaat elk jaar op het einde van het jaar het verschil tussen het huidig tarief en het gestegen tarief aan haar inwoners terugstorten. Wij beloofden in Glabbeek bij het begin van de legislatuur dat er geen enkele gemeentebelasting zou stijgen en dus ook geen enkele verdoken gemeentebelasting zouden heffen. Maar wij waren ook tegen deze tariefstijging omdat het steeds duurder worden van de afvalfactuur net sluikstorten doet toenemen. In Glabbeek willen we de afvalfactuur bewust betaalbaar houden voor iedereen. Dit masterplan containerparken van Ecowerf levert de gemeente Glabbeek bovendien een besparing op en zorgt ervoor dat binnenkort het containerpark in Glabbeek terug elke dag zal open zijn. De juiste datum wanneer dit in voege gaat, zullen we binnenkort nog communiceren.

Meer info: dienst Milieu, 016/77.29.34, milieu@glabbeek.be - schepen van Milieu Kris Vanwinkelen, 0496/55.30.59, kris.vanwinkelen@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken