Gemeente organiseert opnieuw computerlessen voor inwoners

Publicatiedatum: 20/01/16

Vorig jaar volgden enkele tientallen inwoners de computerlessen in onze gemeentelijke bibliotheek. We kregen van de cursisten veel positieve reacties op dit initiatief, en daarom organiseren we dit jaar opnieuw een lessenreeks voor beginners. Onze doelgroep zijn vooral de senioren die we wegwijs willen maken in het nieuw digitaal tijdperk. We bieden cursussen aan in drie modules, nl. een basisinitiatie voor absolute beginners, internet en e-mail voor beginners en enkele specifieke toepassingen voor volharders.

In de module basisinitiatie voor absolute beginners krijgt elke deelnemer in drie sessies van elk drie uren de absolute basis van het omgaan met computers onder de knie. In de module internet en e-mail voor beginners bouwen we met dit onderdeel verder op de module ‘Basisinitiatie’. Als men die laatste eerder al volgde of over voldoende basiskennis beschikt, kan men meteen op dit niveau inschrijven. En in de module enkele specifieke toepassingen voor de volharders bieden we o.a. internetbankieren, de digitale aangifte van belastingen en fotobewerking aan.

De lessen vinden plaats op donderdagavond van 19 tot 22 uur in groepen van acht deelnemers. Deelnemen kost 5 euro per sessie (hapje/tapje inbegrepen). Zodra er minstens acht geïnteresseerden zijn, zullen de lessen starten. Inschrijven dient te gebeuren voor 29 februari 2016.

Inschrijvingen en info

Bibliotheek Glabbeek, Stationsstraat 14, 3381 Glabbeek, 016/77.93.93, bibliotheek@glabbeek.be

Deel deze pagina
Afdrukken