Wegenwerkeninfo: aanleg fietspaden en uitbreiding gas langs de Vissenakensteenweg in Bunsbeek starten begin april

Publicatiedatum: 19/02/16

De gemeente zal de fietspaden langs de Vissenakensesteenweg vanaf de aansluiting met de Broekstraat tot aan het einde van de zone 50 vernieuwen. De opdracht is toegewezen aan aannemer Liema. De fietspaden worden aangelegd in betonverharding. Om de veiligheid van de fietsers maximaal te garanderen zullen ook de elektriciteitspalen achteruit geplaatst worden. Tegelijk met deze werken zal Infrax ook een gasuitbreiding doen: de gas ligt momenteel maar aan één zijde van de rijbaan. Er zal nu ook een uitbreiding gebeuren langs de andere zijde van de rijweg zodat er in de toekomst geen onderboringen meer onder de weg moet gebeuren. Ook de waterleiding wordt vernieuwd.

Tijdens deze werken worden er ook snelheidsremmers geplaatst met verkeerskussens om de snelheid bij het binnenrijden van de dorpskern af te remmen.

De werken starten begin april. Aangezien er tijdelijk een noodleiding voor de waterleiding gelegd wordt, konden de werken pas starten als er geen vorst meer verwacht werd. Tijdens de duur van de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk, maar zal er door de politie regelmatig gecontroleerd worden op het naleven van de geldende snelheidsregels ter bescherming van de werf.

Meer info

Dienst Openbare Werken, lieve.uytterhoeven@glabbeek.be, 016/77.29.34
Schepen van Openbare Werken Matthias Mertens, matthias.mertens@glabbeek.be, 0468/11.99.99

Deel deze pagina
Afdrukken