Glabbeek organiseert workshops sociale media voor beginners en veiligheid op sociale media

Publicatiedatum: 23/02/16

In maart en april organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de gemeentelijke bibliotheek opnieuw computerlessen voor alle inwoners. Maar naast deze lessen basisinitiatie voor beginners, internet en e-mail voor beginners en specifieke toepassingen zoals internetbankieren, digitale belastingaangifte en fotobewerking gaat de gemeente Glabbeek nu nog een stap verder. In de loop van de maanden mei en juni organiseren we i.s.m. dorpsgenoot en consultant Sara Jane Deputter ook workshops om de inwoners in te wijden in de wondere wereld van de sociale media. En er zal ook een workshop georganiseerd worden om de inwoners die al gebruik maken van de sociale nog beter specifiek te informeren over sociale media en veiligheid.

Workshop 1: Het ABC van de sociale media en hoe maak je een profiel aan op Facebook?

DOEL: Tijdens deze workshop staat de lesgeefster met de deelnemers stil bij wat zijn sociale media, waarom kun zij ze als individu gebruiken en zeer specifiek leert ze de deelnemers aan hoe ze een goed profiel kunnen aanmaken op Facebook en waar ze specifiek op moeten letten bij het aanmaken van een account. Bedoeling is om de deelnemers te laten buitengaan met een eigen Facebookprofiel, een betere kennis van dit communicatiekanaal en om ze te motiveren het kanaal zelf actief te gebruiken. Duur en max aantal personen: 2,5 uur – max. 25 personen.

Workshop 2: WWW…het wereld wilde westen: hoe veilig ben je online?

DOEL: Jongeren surfen dagelijks ettelijke uren op het internet: Facebook, gamen,… Meer en meer begint het internet ook het leven in te palmen van de andere leeftijdsgroepen. Alles gebeurt tegenwoordig online, we ontmoeten er mensen en staan er in contact met de rest van de wereld. We kunnen ons vaak geen leven zonder pc, tablet of smartphone meer inbeelden. Maar het kan ook fout lopen. Door jezelf goed te beschermen en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, verklein je de kans om slachtoffer te worden. Tijdens deze sessie geeft de lesgeefster enkele actuele voorbeelden en maakt ze de deelnemers bewust van wat er zich op het internet afspeelt en hoe je kunt proberen te voorkomen slachtoffer te worden van wanpraktijken (Facebook, e-mail, Twitter, webshops,…) Duur en max. aantal personen: 2,5 uur – 25 personen

De juiste data van beide workshops zullen verschijnen in het gemeentelijk infoblad in de maanden april en mei!

Meer info: Burgemeester Peter Reekmans, bevoegd voor communicatie: burgemeester@glabbeek.be – 0473/56.25.68
Schepen Natasja Ons, bevoegd voor bibliotheek, natasja.ons@glabbeek.be, GSM 0470/97.55.48

Deel deze pagina
Afdrukken