Gemeente Glabbeek is Hartveilige gemeente

Publicatiedatum: 7/03/16

De gemeente Glabbeek stapte een tijdje geleden in het project ‘steden en gemeenten hartveilig’ van het Rode Kruis en voldoet intussen aan de 2 criteria van een hartveilige gemeente. Het project wil vooral de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken.

Bevoegd schepen Hilde Holsbeeks: “Vandaag voldoen we intussen als gemeente aan beide criteria van Hartveilige gemeente. Deze criteria houden in dat de gemeente minstens één automatische externe defibrillator (AED) die publiek toegankelijk is moet hebben. Een eerste AED toestel werd geplaatst aan de ingang van de gemeentelijke sporthal in Glabbeek. En het gemeentebestuur moest zich engageren om de bevolking te sensibiliseren en samen met het Rode Kruis opleidingen in reanimatie en AED-gebruik aanbieden aan de bevolking en minstens 10% van het gemeentepersoneel. De voorbije weken gingen deze opleidingen in twee groepen door op het gemeentehuis en maar liefst 32 inwoners en personeelsleden beëindigden de voorbije dagen succesvol deze opleiding. Intussen is niet alleen een eerste AED toestel ter beschikking van onze inwoners, maar ook heel wat mensen leerden hoe ze er moeten mee omgaan in noodsituaties.”

De komende weken zal de samenwerkingsovereenkomst “Hartveilige gemeente” tussen de gemeente Glabbeek en het Rode Kruis voor een periode van 2 jaar officieel ondertekend worden.

Deel deze pagina
Afdrukken