Workshops sociale media

Publicatiedatum: 13/09/16

In september en oktober 2016 organiseert de gemeente Glabbeek samen met de bibliotheek een gratis workshop om de inwoners in te wijden in de wondere wereld van de sociale media. Er komt bovendien een workshop om de inwoners die reeds gebruik maken van sociale media beter te informeren over privacy en veiligheid.

Workshop 1: “Het ABC van de sociale media en hoe maak je een profiel aan op Facebook?”

Donderdag 29 september 2016 om 20 uur, raadszaal gemeentehuis
Tijdens deze workshop legt de lesgeefster uit wat sociale media zijn. Ze maakt duidelijk hoe de deelnemers deze media kunnen gebruiken en leert hen hoe ze een goed profiel kunnen aanmaken op Facebook en waar ze specifiek op moeten letten bij het aanmaken van een account. Het is de bedoeling om de deelnemers te laten buitengaan met een eigen Facebookprofiel, een betere kennis van dit communicatiekanaal en om ze te motiveren het kanaal zelf actief te gebruiken.
Duur: 2,5 uur – Max. aantal deelnemers: 25

Workshop 2: “WWW…het Wereld Wilde Westen: hoe veilig ben je online?”

Donderdag 6 oktober 2016 om 20 uur, raadszaal gemeentehuis
Jongeren surfen dagelijks ettelijke uren op het internet: Facebook, gamen, … Meer en meer begint het internet ook het leven in te palmen van de andere leeftijdsgroepen. Alles gebeurt tegenwoordig online; we ontmoeten er mensen en staan er in contact met de rest van de wereld. We kunnen ons vaak geen leven zonder pc, tablet of smartphone meer inbeelden. Maar het kan ook fout lopen. Door jezelf goed te beschermen en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, verklein je de kans om slachtoffer te worden. Tijdens deze sessie geeft de lesgeefster enkele actuele voorbeelden en maakt ze de deelnemers bewust van wat er zich op het internet afspeelt en hoe je kunt proberen te voorkomen het slachtoffer te worden van wanpraktijken (Facebook, e-mail, Twitter, webshops, …).
Duur: 2,5 uur – Max. aantal deelnemers: 25

Inschrijven via www.glabbeek.be/ik-reserveer

Deel deze pagina
Afdrukken