Reserveer vóór 18 juni uw plaats voor een unieke tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek!

Publicatiedatum: 31/05/16

Glabbeek Cultureel organiseert op zondag 26 juni 2016 een tijdreis van 90 minuten tussen 9 verschillende historische locaties in onze gemeente. Tijdens deze rondrit met een historische bus brengen lokale acteurs met verhalen de geschiedenis van Glabbeek terug tot leven. Er zijn vertrekuren op zondag 26 juni om 10 uur, 11.30 uur, 13.30 uur, 15 uur en 16.30 uur. De deelname aan de tijdreis is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 18 juni 2016 via www.glabbeek.be/ik-reserveer of op het gemeentehuis. (Voor alle deelnemers is er bovendien een gratis inkomticket twv van 10 euro voor het topevenement Historia Mundi dat ook dat weekend doorgaat in Glabbeek.)

Affiche...

Wie speelt wie tijdens tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek op zondag 26 juni?

Burgemeester Peter Reekmans kruipt tijdens tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek in de huid van zijn voorganger uit 1915. Burgemeester Peter Reekmans kruipt tijdens de tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek op zondag 26 juni 2016 in de huid van zijn voorganger burgemeester Felix Taverniers (1915) en vertelt aan het gemeentehuis over Glabbeek tijdens begin 20ste eeuw tot de gemeentefusie van 1976.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt het oorlogsverhaal tijdens WO II van dorpsdokter Eugene Homans. Ronny Laermans van de toneelkring de Muiletrekkers brengt dorpsdokter Eugene Homans terug tot leven en brengt zijn oorlogsverhaal op de locatie van de vliegtuigcrash in Zuurbemde tijdens WO II.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt het oorlogsverhaal tijdens WO I van ambulancier Leonard Reynaerts terug tot leven. Pol Pierlet van de toneelkring BOK brengt als ambulancier Leonard Reynaerts aan het oorlogsmonument in de Lindestraat in Bunsbeek het verhaal van ons dorp tijdens WO I terug tot leven.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt oud-minister Edmond Charles Guillaume Ghislain de la Coste terug tot leven. Schepen Johnny Reweghs kruipt in de huid van oud-minister Edmond Charles Guillaume Ghislain de la Coste en brengt aan zijn graf aan de kerk van Zuurbemde het verhaal van ons dorp tijdens de Hollandse bezetting en de onafhankelijkheid van België in 1830.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt de boerenkrijg in deelgemeente Kapellen terug tot leven. Eric François van de toneelkring de Muiletrekkers brengt aan de kerk van Kapellen als de Franse soldaat Baptist het verhaal van de boerenkrijg in onze contreien tijdens de Franse bezetting.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt het leven in Glabbeek tijdens de 17de eeuw terug tot leven. Eerste schepen Kris Vanwinkelen kruipt in de huid van pater Augustinus en verteld aan de kapel in Attenrode het leven in Glabbeek tijdens de 17de eeuw.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt de Spaanse generaal Vicca terug tot leven. Gewezen burgemeester Jos Vicca kruipt aan de kapel van de Heinkensberg in de huid van zijn voorvader, de Spaanse generaal Dionysius Vicca die deze kapel bouwde tijdens de Spaanse periode (16de eeuw) in deelgemeente Wever.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt de Hertog Jan terug tot leven. Aan de kerk in Bunsbeek brengt Georges Jacquemijn van toneelkring de Muiletrekkers Kapellen als Hertog Jan het verhaal van Glabbeek in de middeleeuwen (10de – 14de eeuw) terug tot leven.

Tijdreis doorheen de geschiedenis van Glabbeek brengt de godin Venus op de Venusberg in Kapellen terug tot leven. Chris Smets van de toneelkring Attenrode-Wever kruipt in de huid van de godin Venus en op de Venusberg in deelgemeente Kapellen brengt zij het verhaal van Glabbeek tijdens de Frankische periode (580 – 640).

Deel deze pagina
Afdrukken