Problemen met je buur?

Publicatiedatum: 3/06/16

De zomer is terug in aantocht. Tijd voor leuke feestjes, voor barbecues met familie en/of vrienden, of ’s avonds laat gezellig vertoeven in de eigen tuin. De zomer kan echter ook zijn eigen seizoensgebonden burentwisten met zich meebrengen. Wie dat goed aanpakt verwittigt zijn buren voor de mogelijke overlast. Of nodigt misschien ook zijn buren uit? Vaak is het dan ook fijn dat je voor praktische zaken bij diezelfde buren kan aankloppen.
Jammer genoeg leert de praktijk ons dat het contact tussen de buren niet altijd evident is. Burenconflicten komen voor in elke stad, in elk dorp, in elke straat. Ergernissen en problemen worden door buren vaak niet meer met elkaar besproken. Het probleem wordt dan ook niet opgelost waardoor conflicten kunnen escaleren.

Heb jij zelf al geprobeerd om hierover met je buur te praten maar lukt dit niet? Neem dan contact op met de burenbemiddelaars en schets het probleem. Neutrale burenbemiddelaars komen naar je verhaal luisteren en nadien nemen ze contact op met je buur en luisteren ook naar zijn verhaal. 

Burenbemiddeling voorkomt dat conflicten escaleren en zo bij politie of gerecht terechtkomen.
Dit is slechts één van de voordelen. Het is ook gratis en jullie werken samen aan een oplossing voor het probleem, een oplossing die zowel jij als je buur aanvaardbaar vinden.

Wil je meer informatie?

Richt je tot…
-    Coördinator burenbemiddeling/burenbemiddelaar Glabbeek: Nicole Debecker, 016/77.28.75, nicole.debecker@ocmw.glabbeek.be
-    Of tot burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be
en kom te weten hoe alles verloopt.

Deel deze pagina
Afdrukken